Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

Madonnina 3 Guinnessova rekorda

1. Najprodavaniji DVD singl
Madonnin singl, "What it feels like for a girl", prodan je u više od 6.200 primjeraka u prvom tijednu odkad je objavljen u svibnju 2001. To je najveća ikad zabilježena tjedna prodaja bilo kojeg singla objavljenog u DVD formatu. Prethodni je rekord također držala Madonna, sa singlom "Music", prodanim u 4.200 primjeraka od objavljivanja u rujnu 2000.

2. Najuspješnija solo pjevačica
Madonna je najuspješnija solo pjevačica,prodala je 120 milijuna albuma u studenom 2000. Imala je na top 35 ljestvici njenih 10 pjesama i na top 12 njenih 10 albuma u Americi, a u V.B.. na top 47 bilo je njenih 10 pjesama,i na top 14 bilo je njezinih 10 albuma.

3. Perfomans 2003. godine
Svi već znaju za famozne poljupce koje su tri najpopularnije pop pjevačice – Madonna, Britney Spears i Christina Aguilera - razmjenile na dodjeli MTV video nagrada. Svi su bili iznenađeni, a poslije prvog šoka, novinari su počeli da opsjedaju Britney i Christinu ne bi li iz prve ruke saznali ko je uopće došao na ideju o poljupcima, kako je bilo na probama i kako se Madonna ljubi.
Bez imalo ustručavanja Christina je pohvalila Madonnu i rekla: "Ona se odlično ljubi! Svi žele da znaju kakav je bio taj prokleti poljubac. Pa evo – ona ima meke usne i divno se ljubi. Mi smo se poljubile mnogo puta zato što je Madonna na svakoj probi željela da to uradimo u pravom trenutku", rekla je Christina.
Ona je dodala da su Britney morali da nagovaraju na taj poljubac jer je u početku bila stidljiva. Madonna je čak i zadirkivala, govoreći joj "Britney, poljubi me, poljubi me!"
Francuski ženski poljupci bili su u stvari glavni događaj na MTV ceremoniji, a publika je bila potpuno oduševljena. Ništa manje oduševljen bio je i Madonnin muž Guy Ritchie, dok je Justin Timberlake, bivši dečko Britney Spears, bio vrlo suzdržan. Na pitanje novinara da prokomentariše ono što je vidio na bini rekao je "Nemam šta da kažem!".
Taj nastup koji je gledalo 340 milijuna ljudi je ušao u novo izdanje Guinnessove knjige rekorda.


Post je objavljen 22.07.2005. u 23:59 sati.