Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jezdimir

Marketing

MALI, ALI MLOHAV!

Zovite LOST'n'Found Office - prije desetak dana izgubljena je jedna Inspiracija, inače simpatična, česta i produktivna, sada već vjerojatno u lošem stanju luta negdje po Trešnjevci. Moguće neprepoznatljiva. Vlasnica nudi bogatu nagradu, ali tek nakon što izvidi obavlja li ona još uvijek svoju funkciju. U protivnom, možete njome obrisati rit ili je dati scenaristima domaćih humorističkih serija, koji će joj zasigurno pružiti topao dom.

Zovite Lost'n'FOUND Office - pronađeno jedno posve letargično i tupo Zasićenje, kojega se ovaj pošteni nalaznik želi pod hitno riješiti, budući da je isto sumnjive boje i sasvim sigurno širi zarazu. Nudim nagradu svakome tko mi ga skine s grbače. Postoji vjerojatnost da se Inspiracija uplašila upravo pronađenog Zasićenja, te slijedom toga netragom zgiljala.

Zovite CNN - slijedi vijest stoljeća - JUBAVNAJVEĆA is in da Haus! For ever!? For ever-ever!!!

Zovite CNN - slijedi demanti - gdin Najveća jest došao foreverever, stoga je ta vijest djelomično točna. Međutim, ne može ga se locirati u Zagrebu. Kada bi netko proveo anketu na temu ˝Znate li gdje se nalazi Jubav Najveća - DA ili NE?˝, ja bih morala reći DA. Odale ga one zrikave beštije što u pozadini sinkronizirano kmeče, cinkao ga gotovo nečujni *puf* koji učini borova iglica kad dotakne tlo, otkucalo ga dokono brbućkanje valića.

Zovite Zlatnu Ribicu - i Jezdimir bi brbućkao (1. želja), zrikao (2. želja) i stupao po borovim iglicama (3. želja).

Zovite Intergalaktički pododbor za kretanje planeta u Sunčevom sustavu i tražite ih da zaustave Zemlju - SILAZIM!

Apropo. Kaže mi kolegica 'znaš tko je na ovom roku položio pravosudni?'.

'Ne', kažem.

'Bodalec', veli ona.

'Kakav crni Bodalec?!', kažem učuđeno.

'Pa, Mladen, onaj pjevač Prlj...'

'Ma znam tko je Bodalec! Pa kaj nema on sto godina?! Kakav vražji pravosudni!'

'Kažem ti da sam tak čula', uvjerava me ona.

Obrušim se prema Internetu, koji u njedrima skriva raspored ispita za lipanj/srpanj. I gle stvarno, Mladen Bodalec, odvjetnički vježbenik iz Zagreba. Jubavnajveća je umro od smijeha na tu neobičnu vijest. Onako, preko telefona i kroz zrikavu izvedbu klapske varijante refrena 'Ništa mi neće ovaj dan pokvarit...'

Zlobno sam ga podsjetila na to da je on svojedobno bio veliki fan Prljavog kazališta, prije nego ga je glede toga postalo užasno sram. Al, ono, kolosalno sram u razini 'zabunom-se-na-prvom-spoju-najeo-laksativa-a-u-njenom-veceu-ne-radi-kotlić' srama.

'ŠŠŠŠŠŠ!!!', zaššškao je, 'to da više nisi izrekla naglas!'

Unio je pomutnju čak i među zrikavce. Na tren nisu znali što pjevaju, pa su krenuli sa 'Evo me doma, dobre volje sam odma, nema nervoza...'

To me tek razjarilo. To i ššškanje. On će mene ššškati. Nitko ne ššška Jezdimira! E pa sad nek cijeli Internet zna tko je bio obožavatelj Prljavog kazališta! Mala je to satisfakcija za nekoga tko čmrlji po deset sati dnevno uz Gradivo s velikim G, dok njihova dlakava polovica razmišlja oće li dat suncu da ga poljubi u lijevi ili možda desni guz. On ima zrikavce, taj... taj... obožavatelj Prljavog kazališta!

E sad. Slijedi veliki obrat u radnji. Kao svaki onaj koji poštuje tuđu privatnost, upravo sam pokušala autorizirati kod jubavinajveće ovu informaciju, te ishoditi odobrenje za objavu. On je rekao da je to prljava laž, i nek radije napišem da mu je mali, ali mlohav, nego takvu bezočnu i neutemeljenu gadost.

Neka i je laž, rekla sam, i pozvala se na pjesničku slobodu.

On se pozvao na to da ću dobit po guzici kad me dohvati.

Ja sam se emancipirano nasmijala, kao Kristina Agilera in the ghetto u roza kratkim hlačicama, i pozvala se na Ustav RH, koji kaže da nitko u RH nikoga ne smije spenkati bez dozvole.

On se pozvao na našu ljubav.

Najveću.

Rekao je 'Draga, ali ja te volim'.

Zvučao je iznenađujuće uvjerljivo, s obzirom na činjenicu da sam čula okretanje stranica Klika i glas Tatjane Jurić u neposrednoj blizini telefonske slušalice.

To me emocionalno uništilo. Pa on je divan.

'I ja tebe volim najviše na svijetu, najdraži', rekla sam oduševljeno, škicajući Čaroliju.

I zato sve povlačim.

Moja jubavnajveća nikad nije bio, niti trenutno jest, obožavatelj Prljavog kazališta i/ili Bodaleca, odvjetničkog vježbenika iz Zagreba.

MALI MU JE, AL JE MLOHAV.

Kaj?! Kaj oćete?! Bit ću cijelo ljeto u Zagrebu!!! Morate mi dat bar nešto!!!


Post je objavljen 22.07.2005. u 21:09 sati.