Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Sutra kreće 49th European Go Congress

Dan smo uoči otvaranja 49th European Go Congress-a koji se ove godine održava u Češkom glavnom gradu Pragu od 23. 07. do 06. 08. Detalje možete naći na linku koji je pod nazivom prvenstva.
Prvo kolo glavnoga turnira Otvorenog prvenstva Europe igra se u nedjelju 24. 07. 2005. Na listi prijavljenih vidljivo je, preko interneta, da je do sada prijavljeno 913 sudionika ove velike europske svećanosti goa. Tijekom dva tjedna odigravati će se razna natjecanja. Svih 913 prijavljenih, a vjerojatno i više, jer prijave još traju, neće igrati na glavnom turniru. Neki će igrati samo na weekend-turniru. Biti će onih koji će sudjelovati samo jedan od dva tjedna.
Glavni turnir, Otvoreno prvenstvo Europe, iznjedriti će novoga prvaka Europe u gou. Naslov brani Dinerchtein Alexandr iz Rusije. On je nositelj naslova već tri godine za redom, koji je osvajao na Otvorenim prvenstvima Europe 2002. u Zagrebu, 2003. u St. Petersburgu u Rusiji i 2004. u Tuholi u Poljskoj. Bio je on prvak Europe i 1999. u Podbanske u Slovačkoj i 2000. u Strausbergu u Njemačkoj. Prekid u njegovom nizu europslih prvaka uradio je njegov zemljak Andrei Kulkov 2001. u Dublinu u Irskoj. Alexandr Dinerchtein je na listi prijavljenih i za ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Europe u Pragu.
Pored glavnog turnira biti će tu i drugih natjecanja. Značajan je vikend-turnir koji se igra vikendom u sredini natjecanja. Rezultati toga turnira se boduju za EGF-rating.
Biti će tu i raznih drugih zanimljivosti, koje će se igrati, kako je uobičajeno reči, 'for fun'. To su turniri goa na 13x13 i 9x9, brzopotezni turniri, turnir žena, dječji turnir, parski go, rengo, rapid turnir, ekipni turnir. Tijekom cijeloga vremena trajanja igrati će se maraton u kojem se slobodnim izazivanjem protivnika i dogovorom za igru nižu partije goa. To je također 'for fun'. Kao i svake godine i ovaj puta će se održati Europsko prvenstvo compureskih go-programa.
Biti će to pravi go-fetsival u trajanju dva tjedna. Unazočiti će se i veći broj profesionalnih go-igrača iz Japana, Kine i Koreje.
Nas na ovom prvenstvu neće biti. Novaca za organizirani zajednički odlazak nemamo, a koliko je za vidjeti ,po pojedinačnim prijavama, nitko se iz Hrvatske nije samostalno prijavio.
Potruditi ću se nalaziti rezultate i vijesti putem interneta i prikazati ih na blogu. Puno toga možete i sami vidjeti na stranicama 49th European Go Congress-a. bl. Muradenu


Post je objavljen 22.07.2005. u 10:54 sati.