Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Jović primio Barnjaka

Nakon dugo vremena snimanje filma Živi i mrtvi po romanu Josipa Mlakića konačno je, kako je poznato, započelo u prosincu prošle godine. No, nakon prvog dijela, snimanje je, čini se, prekinuto, a o daljnjem njegovu tijeku u javnosti nije bilo gotovo nikakvih informacija. Tek je redatelj Milić u jednom svom razgovoru za radio dao naslutiti da se cijeli projekt nalazi u financijskim poteškoćama.
No, na stranicama Predsjedništva BiH prije nekoliko dana objavljena je vijest da je Predsjedatelj Predsjedništva Jović primio producenta filma, također Uskopljanina, Miru Barnjaka. Iako je vijest napisana strogo protokolarno, nije teško zaključiti što je bio pravi razlog ovoga prijema. No, evo vijesti u cijelosti:

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović primio je danas (tj. 7.7.) u Sarajevu, producenta filma «Živi i mrtvi» Miru Barnjaka iz producentske kuće Porta iz Mostara.
Film «Živi i mrtvi» je prvi hrvatski igrani film u BiH, redatelja Kristijana Milića, koji se snima na lokacijama Bosne i Hercegovine, kazao je Barnjak. Film se snima u produkciji producentske kuće Porta iz Mostara, a kao ko-producenti pojavljuju se HRT (Hrvatska televizija-Zagreb) i FTV što je i njihova prva suradnja na ovakvom projektu.
Predsjedatelj Jović je podržao ovaj projekt, te izrazio nadu da će biti uspješno realiziran, kako bi ovaj scenarij koji je baziran na nagrađivanoj knjizi bio prenesen na filmsko platno. Na ovaj način bh. kinematografija bila bi bogatija za još jedan kvalitetan filmski projekt, kazao je Jović te dodao da se na ovaj način potiče razvijanje filmske koprodukcije između dvije susjedne zemlje.



Sve džaba


Kad smo već kod Mire Barnjaka, dodajmo i vijest da on već vrijedno radi na novom projektu. Naime u Varešu je već pala prva klapa filma radnog naziva «Sve džaba». Nakon Vareša, po nekoliko dana snimat će se u Brezi i u Busovači, a posljednja dva tjedna radit će se u Kreševu. Producent filma je Boris Matić, čelni čovjek «Motovun film festivala», a koproducent Miro Barnjak. Scenarist i redatelj filma je Antonio Nuić, a film produciraju «Propeler film» iz Zagreba, producentska kuća «Porta» iz Mostara, te «Mediamagic box» iz Novog Sada, kao BHT. Film će okupiti izuzetno jaku glumačku ekipu, a na kraju dodajmo i to da se radnja filma "vrti oko piva", pa će, kako je najavljeno, trebati popriličan broj statista čija će zadaća biti – ispijati pivo!
Ko stvoreno za Uskopljane kojih ponovo, sigurni smo, neće manjkati među statistima. Živjeli!


Post je objavljen 21.07.2005. u 23:00 sati.