Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trawa

Marketing

…ČOVJEK MORA MNOGO ZNATI DA BI DOZNAO KAKO MALO ZNA…

U potpunosti se slažem sa naslovom današnjeg posta. Istina… istina…
Image Hosted by ImageShack.us Eh…u zadnje vrijeme počela sam dosta čitati. Nikad prije nisam voljela čitati knjige, pogotovo lektire. Ali jednostavno nakon jedne velike svoje pogreške, dobila sam neopisivu volju za knjige. Koji neznaju o čemu pričam, nije ni važno samo mi je jako žao što prije nisam počela. Iz knjiga se može puno toga naučiti… o svemu baš svemu.
Image Hosted by ImageShack.us
Sad baš čitam dvije dobre knjige… UMIJEĆE LJUBAVI i UMIJEĆE SNALAŽENJA, koje je napisao Pavao Brajša … Stvarno su dobre knjige…
Bilo bi dobro da ih pročitate ak već možda niste, puno toga se može naučiti iz samo te dvije knjige.
Od jedne super frendice sam si unaprijed nabavila popis lektira za idući razred, i preporučila mi je da baš jednu od tih lektira pročitam.
Bilo mi je jako dosadno tih dana i odlučila sam si ju odmah posuditi, da ju pročitam, riješim je se.. i neću ju morati čitati kad ćemo ju imati za lektiru kasnije.
I tak… pročitala sam tu knjigu.. I mogu vam reći da je stvarno fenomenalna… Laka za čitanje…jednostavna i zanimljiva… radi se o knjigi-Zaboravljeni sin koju je napisao Miro Gavran

Promijenila sam totalno mišljenje o ne čitanju knjiga… volim ih čitati… Ima toliko zanimljivih knjigaa… čovječeee… Mislim da bi svako trebao bar malo vremena odvojiti na čitanje neke knjige.
Evo vam par mudih izreka iz knjige koju trenutačno sad čitam- UMIJEĆE SNALAŽENJA:
Rad na sebi je kao veslanje u čamcu prema izvoru rijeke protiv riječne struje. Čim prestaneš veslati, tj. raditi na sebi neizostavno ideš natrag i sve si dalje od svog izvora i sebe samoga. (Britten-parafrazirano)

Čovjek je nerazuman,nelogičan,sebičan. Nije važno,voli ga!
Ako činiš dobro,pripisat će to tvojim sebičnim ciljevima. Nije važno,čini dobro!
Ako ostvaruješ ciljeve svoje,nači ćeš lažne prijatelje i iskrene neprijatelje. Nije važno,ostvaruj ciljeve svoje!
Dobro koje činiš sutra će biti zaboravljeno. Nije važno,čini dobro!
Poštenje i iskrenost učinit će te ranjivim. Nije važno,budi iskren i pošten!
Ono što si godinama stvarao u času bi moglo biti razrušeno. Nije važno,stvaraj!
Ako pomažeš ljudima,možeš loše proći. Nije važno,pomaži im!
Daješ svijetu najbolje od sebe, a on će ti uzvratiti udarcima. Nije važno,daj najbolje od sebe!
(Majka Terezija)

Mnogi trče za srećom jer ne primjećuju da sreča strči za njima,ali ih ne dostiže jer oni tako brzo trče!
(Bert Hellinger)

I par korisnih savjeta za život(u knjizi napisano preporuka):

1.Prihvati ono što se dogodi! Budi strpljiv, tolerantan, suosjećajan, pun razumjevanja! Prihvati svoju ograničenost i odrekni se vlastite nepogrešivosti!
2.Zdravo samoljublje nije zabranjeno! Voljeti treba i sebe,a ne samo druge. Misliti treba i na sebe, a ne samo na druge! Vježbaj preživljavanje i bez drugih! Traži pomoć i za sebe! Pomaži iskreno o bez neke računice u pozadini!
3.Prihvati i neuspjeh! Imaj razumijevanja i za one koji nisu baš jako uspješni! Ne očekuj da ti se uvijek dogodi očekivano i planirano! Prihvati istinu o sebi i budi ono što jesi!
4.Vjeruj u sebe! Prihvati i običnu svakodnevnicu! Budi zadovoljan s onim što ti se događa!
5.Prihvati često bolnu sadašnjost zbog bolje budućnosti! I neuspjesi i razočaranja su dio života! I veseliti se treba iskreno!
6.Samo uz prihvaćanje i vlastitih slabosti možemo biti slobodni! Odrekni se umišljene svemogućnosti i sveznanja! Ne srami se vlastitih emocija!

…i još puno puno njih ima u ovoj knjizi…
Evo ovo je bilo nešto danas od mene, neznam dal će vas zanimati stvari o kojima sam vam pisala.. ali bilo bi dobro da ih znate… Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Pozdraw swima, do idući put…. Image Hosted by ImageShack.us

P.S.- ČITAJTE KNJIGE!!!!

Post je objavljen 21.07.2005. u 18:50 sati.