Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 29. puta - Zagreb 20. 07. 2005.

Bila je ovo srijeda pretumbavanja na listi, što uradismo nas petoro željnih igre goa. Pored redovnih Robija, Tomija i moje malenkosti, danas su nas počastili svojim dolaskom Tajana i Mato. Njih dvoje, već u startu današnje igre, ostvaruju promjenu stanja na listi.
Robi je, u proteklih mjesec dana, više puta napredovao u kategoriji, a time je ostvarena veća obveza davanja prednosnih kamenčića. U partiji s Matom ih je davao tri. Bilo je to presudno i Mato napreduje pobjedom na 4. mjesto liste. Ovaj sustav napredovanja u kyuevima, uz natjecanja s prednosnim kamenčićima, dovodi igrače do granica njihovih sposobnosti pobjeđivanja. Vrlo brzo oni shvate, da dobre rezultate u takovim slučajevima mogu ostvarivati učenjem, većim angažiranjem u igri i poboljšanjem odnosa prema radu i igri. Na taj način ujedno se i dalje napreduje u kategoriji. Želja za pobjeđivanjem, sistem napredovanja u kategorijama i prednosna natjecanja tvore tako sustav rada i napredovanja u kvaliteti igre. Igrači u tom sustavu sami traže vrijednosti na kojima se uči. Važno je održavati volju za igrom.
U drugoj partiji, koja se igrala istovremeno s već navedenom, igrala je Tajana samnom. Bilo je tu i sedam prednosnih kamenčića. Mi se vrlo dobro poznajemo i znao sam da neće biti lako. Tajana je dobro koristila prednosne kamenčiće. Shvatila je da i protivnik treba nešto imati. Onemogućavati protivniku njegovo, dovodi do vlastitih slabosti. Ostavila je meni moje, ali je sebi ipak uzela nešto više. To su joj nudili prednosni kamenčići. Velika je vrijednost dobro procjeniti svoje mogućnosti. Ovom pobjedom ode Tajana na prvo mjesto liste.
Tijekom igranja ovih prvih partija, dolazi Tomi. Kada su završili Robi i Mato, nastaje malo prestrojavanje i sjedaju Tomi i Mato nasuprot. Tomi daje devet prednosnih kamenčića. Bila je to partija s podosta propusta. Kako se partija bližila kraju Mato je imao veliku prednost. Krive procjene kombinacija i igranje nekih poteza bez razloga stvaraju Tomiju šansu. Mati pada velika grupa kamenova. Prmjetio je njihovu ugroženost, kada im više nije bilo spasa. Na kraju Tomi pobjeđuje za 7,5 poena i ide sa šestog na četvrto mjesto liste.
Kada smo završili Tajana i ja, Robi, koji je ostao slobodan, izaziva Tajanu. Bila je to partija za liderstvo liste. Tajana je davala osam prednosnih kamenčića. Robi je dobro otvorio igru i imao prednost do pred sam kraj. Nekoliko nesmotrenih poteza dovodi do pada njegove grupe u kutu i ode mu partija. Lider ostaje isti, Tajana.
Mato je trebao poći kući i ostajemo Tomi i ja. Odluka je potvrđena pogledom. Isprobati ćemo jedan drugoga i danas uz sedam prednosnih. Nastojao sam po raznim dijelovima ploče stvoriti opstojne grupe, koje će međusobno djelovati. Uspijevam u tome. Nastaju sučeljavanja grupa i kreće ugrožavanje njegove velike grupe, koja je s nekoliko mojih poteza odjednom postala nesigurna. Grupu je Tomi spasio, ali uz žrtvu jednoga njenog dijela. Uspio sam poenski nadjačati i pobjediti za 22,5 poena. Drugo mjesto sam sačuvao.
Pogledajmo sada današnje rezultate i stanje na listi.

Za 4. mjesto: R. Jovičić – M. Taušan ( 3 prednosna kamena ) 0:1 ( 12,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: M. Smud – T.Tumpa ( 7 prednosnih kamena ) 0:1 ( 36,5 poena razlike )
Za 4. mjesto: T. Baotić - M. Taušan ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 7,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: T. Tumpa R. Jovičić ( 8 prednosnih kamena ) 1:0 ( 23,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud T. Baotić ( 7 prednosnih kamena ) 1:0 ( 22,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 20. 07. 2005.
1. Tajana Tumpa 8. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrala 20. 07.
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 20. 07.
3. Davor Gorički 10. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 06. 07.
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 20. 07.
5. Mato Taušan 23. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 20. 07.
6. Robert Jovičić 18. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 20. 07.
7. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod, zadnju partiju odigrao 13. 07.
8. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 06. 07.
9. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 01. 06.
10. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
11. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 27. 04.
12. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 08. 06.
13. Igor Krtalić 25. kyu Osijek, zadnju partiju odigrao 23. 02.
14. Leon-Josip Telak 23. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 13. 07.
15. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 18. 05.
16. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
Grupa, ne velika, uz igru, zadovoljstvom, mijenja svoj odnos prema odnosima što tu igru čine. Elementi su to, koje i u životu upotrebljavamo. Ova igra nam nudi pogreške, bez bolnih životnih rezultata. Shvativši ih postepeno razumjevamo naše krive prosudbe i mehanizam našeg zaključivanja. Nekako sve više postajemo svijesni nekih svojih moći. Mijenjamo se. Jedinstvo suprotnosti jest svijet u kojem i mi djelujemo. Dobro je toga biti svijestan. Meni osobno je go pomogao u tome viđenju.
bl. Muradenu


Post je objavljen 21.07.2005. u 10:28 sati.