Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Borislav Paravac u Livnu

Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac boravio je danas u radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji i općinama Livno, Glamoč...Bosansko Grahovo i Drvar, javlja dopisnik NINA-e.
On se u Livnu sastao s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Stipom Pelivanom koji ga je upoznao s aktualnim problemima i razvojnim prioritetima županije, među koje spadaju poljoprivredna proizvodnja, šumarstvo i drvoprerađivačka industrija.
Paravac je u Livnu izjavio kako je posjet ovim općinama u HBŽ-u planiran prije nekoliko mjeseci u Predsjedništvu BiH, a na inicijativu bivšeg člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, te da je on sada odlučio ispuniti ranije preuzetu obvezu. Istaknuo je da su se čelnici povratničkih općina u HBŽ-u žalili na slabu komunikaciju između ovih općina i županije, ustvrdivši kako tu komunikaciju želi učiniti boljom.
Član Predsjedništva BiH Borislav Paravac kazao je da je s predsjednikom Vlade HBŽ-a Stipom Pelivanom razgovarao i o nekim zajedničkim projektima na razini te županije, koja se, kako je kazao, naslanja na dio Republike Srpske prometnom infrastrukturom, prije svega putnim pravcem koji povezuje susjednu Dalmaciju preko Splita s Livnom, Glamočem, Grahovom i Drvarom te dalje s Republikom Srpskom.
Kako na ovom području ima i dosta umirovljenika koji su pravo na mirovinu stekli u Srbiji i Crnoj Gori, a to pravo ne ostvaruju u FBiH, Paravac je rekao da se na tom pitanju uporno radi sa SCG-om i Republikom Hrvatskom, s kojima će biti potpisan međudržavni sporazum o socijalnim pravima građana, kojim će ovo pitanje biti riješeno na zadovoljavajući način.
«Mogu jamčiti da ćemo to pitanje uspješno riješiti jer to je zajednički cilj svih zemalja zapadnog Balkana zbog njihove orijentiranosti na ulaz u Europsku uniju, čega nema ukoliko postoje neriješeni sporovi između susjednih država», poručio je Paravac.

(NINA) nv


Post je objavljen 20.07.2005. u 01:24 sati.