Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pastel

Marketing

O sjemenu prije potrage

Javila se prije dan i pol, a nalazi se u njoj već nepoznato dugo. Udomaćena, javila se nonšalantno, premoćno. Stisnula joj je nevidljivim udovima jednjak i grkljan. Iznutra.
Anji je religija glupost, tarot besmislica, a sada živi sa zamišljenim neprijateljem iz nutrine. Kada se ne rve s njom, ona proučava njene moguće geneze. Tako joj je lakše. Izdvojila je dio sveoje unutrašnjosti u amorfno stvorenje crne dlake. Strano tijelo koje čini neugodne poteze je puno prihvatljivija zamisao, nego bi to bila spoznaja o unutrašnjim kolebanjima.
Djevojčica Anja je bila samo malo izdvojena od druge djece. Njena posebnost se razvijala s fizičkim rastom, s otkrivanjem skulpture žene koja se nalazila u toj istoj koži u kojoj sada obitava ovo neko novo biće. Obična djevojčica Anja se igrala oko sprave koja je imala otvorene zupčanike. Pramen kose joj se zapetljao i počeo ju privlačiti brzinom koja bi joj za manje od deset sekundi dječje lice prislonila na izglodane zamašćene zupčanike. Za manje od sekunde je pramen bio iščupan. Oprostila se tankog pramena kose bez puštene suze. Kolebanje nije postojalo ni kada je nosila konjski rep i isprobavala konzistenciju onih starijih koji su imali spolnost suprotnu njenoj, ni kod izbora ni kod odbijanja. Izračunala bi moguće putanje, s koliko god velikom vjerojatnosti je mogla, a tada bi na bazi razuma izabrala onu njoj najisplativiju, ma uključila ona i hodanje preko nekih umrlih tijela.

Biće nije imalo ime. Isprva, nije ni bilo biće. Prvo je pokušala staviti nedoumicu u kovčežić na noćnom ormariću, slagala ju među slojeve donjeg rublja, trpala među strahove u vazama na kuhinjskoj polici. Mentalno oblikovanje i izolacija negativnog u neživo nije donosila željeni rezultat, nije bilo moguće izvan-tjelesno materijalizirati osjećaj, e-motiviranost. Takve su zamisli bile još i apsurdnije od bića koje ruje iznutra, neprovedive.
Prije dan i pol, rodila si je privremenu životnu suputnicu: zločestu grudu sjajne crne dlake i udova bez oblika, ali s jasnim sposobnostima prisiljavanja metodama iznude i prisile, kaznama, ne i nagradama.


Post je objavljen 19.07.2005. u 16:42 sati.