Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Završilo je 13. dopisno prvenstvo Hrvatske u gou

Nekako u sjeni redovnih natjecanja na turnirima gdje se okupe svi natjecatelji i odigraju turnir u kratkom vremenu održavala su se prvenstva Hrvatske u dopisnom gou. Prije više godina igralo se to putem dopisnica i pisama i trajalo je svako prvenstvo veći niz godina. Kako su se mijenjale tehnike komuniciranja, mijenjao se i način igranja. Ovo poslijednje, 13. po redu, prvenstvo odigravano je putem e-mailova.
Startalo se 01.01. 2004. U startu je bilo svega pet natjecatelja. Od te petorice dvojica su tijekom igre prekinuli igrati i prvenstvo su završila trojica odigravši sve svoje partije do kraja. Ovih dana završena je i poslijednja partija. Konačni redoslijed je bio:

13. Prvenstvo Hrvatske u dopisnom gou
1. Ismet Alibašić ( Zagreb ) majstor dopisnog goa 4 pobjede
2. Mladen Smud ( Velika Gorica ) majstor dopisnog goa 2 pobjede
3. Marijan Sviličić ( Zagreb ) 3. dopisna kategorija bez pobjeda
Prekinuli igrati tijekom prvenstva Željko Herkvi ( Velika Gorica ) 2. dopisna kategorija i Josip Alfreider ( Wanganui – New Zealand ) 3. dopisna kategorija.
Natjecatelji u dopisnim natjecanjima Hrvatske su svrstani u dopisne kategorije. Ova posebna kategorizacija nastala je iz praktične potrebe igranja reduciranih handicap partija. Maksimalna prednost je po toj kategorizaciji bila četiri prednosna kamenčića, što za velike razlike u snazi i nije bitna prednost za rezultat. Dopisne kategorije su: Dopisni majstor – danovi, 1. dopisne kategorije – 1. do 5. kyuevi, 2. dopisne kategorije – 6. do 10. kyuevi, 3. dopisne kategorije – 11. do 15. kyuevi i vankategornici – 16. kyu i slabiji. Igrao se handicap uz prednosne kamenčiće za svaku kategoriju po jedan kamenčić više.
Dopisna natjecanja su ove godine prerasla u međunarodna. Konkurencija u Hrvatskoj se svela na vrlo malen broj natjecatelja, pa je smisleno bilo proširiti konkurenciju. Tako je ostvarena ideja pokretanja Jadranske Dopisne Go Lige, koja se upravo vrlo intenzivno odigrava i prati na blogu.
bl. Muradenu


Post je objavljen 19.07.2005. u 09:23 sati.