Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Narodnjaci - DA ili NE?!

Prvo da se ogradim od jedne stvari, nisam neki veliki fan narodnjaka, ali nemam nista protiv da ponekad poslusam neke stvari. Evo sada kada sam to rekao mozemo nastaviti. Ponekad je stvarno nemoguce napraviti dobru feshtu bez narodnjaka. Ma koliko to sad zvucalo glupo, nabrojite mi feshte gdje se poslije ponoci nisu culi zvukovi harmonike?! Naravno prije toga, kada feshta pocinje pusta se pop, rock, rap, metal itd. Naravno kada netko proba pustiti takvu stvar u recimo 21:00 svi ce ga popljuvati, vikat ce se "Gasi to cetnicko smece" ili "Koji je idiot pustio to jebemu mater, nek se goni preko Drine picka mu materina", ali cim se popije prva, druga casa nekog alkoholnog pica, ti isti ljudi koji su do maloprije vikali gore navedene recenice ce se u najgorem slucaju zagrliti sa prvim do sebe, ali vecinom ce to biti penjanje na stolove, klecanje na podu i pjevanje, pa cak i guranje u kolo.

Zasto je to tako?! Dali zbog mentaliteta ili cega vec?! Vecina nas ce na feshti znati skoro sve rijeci, makar mozda u 4 sata popodne bili toliko jaki protivnici narodnjaka da bi se cak i neki desnicari zacudili kako netko moze nesto toliko mrziti. Ali kada prode ponoc, kada se popije, kada prva cura kraj tebe pocne plesati i pjevati, a ti da ne ispadnes papak pred svima pocnes pjevati. Na nekoliko feshta sam vidio najvece pobornikeTompsona, Skore, Mate Bulica i slicnih kako pjevaju hitove od Lepe Brene, Mitra Mirica, Mile Kitica, Halida Beslica i ostalih. Ovo nema iznimaka, svi to znaju, ali kao da se prave glupi ili fini ... "da slusam narodnjake?! Si ti glup?!" - tako ce vecina odgovoriti.

Meni je to totalno licemjerno, srati po necemu na sta ces za mozda sat-dva plesati na stolu i pjevati sve rijeci kao da ih slusas svaki dan. Svi ce se okrenuti za autom iz kojeg peru narodnjaci, pa cak i ja, reci neku ruznu rijec ... jebiga to fakat nije lijepo, priznajem licemjeran sam po tom pitanju kada se narodnjaci slusaju u pola dana u vecinom autima koje voze uglavnom mladi ljudi. Ali mislim da je vise licemjerno kada osobe koje inace slusaju rap, techno i slicne stvari po gradu, navecer pustiti da im dere harmonika iz auta, samo zato jer su si popili ... a vecinom jer je i neka cura trazila to :). Ocito smo takvo drustvo, svi gledaju pogrdno na takve stvari, a i sami ih slusaju, svi seru protiv toga, a vecina tih najvecih protivnika ce biti prva na stolu/kolu/pjevanju.
[ supeermen.blog.hr ]

Post je objavljen 19.07.2005. u 02:27 sati.