Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thebutterfly

Marketing

pokolnicima...

posto vidim da su svima dosadila piskaranja o ljetu, odlucila sam napisati nesto o sljedbenicima odredjenih glazbenih stilova. ja osobno ne pripadam niti jednom jer slusam kvalitetnu muziku i moglo bi se reci da o svakom muzickom pravcu znam po nesto, no u posljednje vrijeme preferiram hip-hop, r&b, rap u skladu s trendovima i ljudima s kojima se druzim... (u sto ne ubrajam narodnjake jer to nije muzika vec zlocin nad istom!) ta mi je cinjenica pomogla jer sam sa svakim ekstremom mogla razgovarati o glazbi...
ne znam zasto, pretpostavljam da to ima veze i sa godinama, pokolnici odredjene vrste muzike prate trend "oblacim se u skladu s muzikom koju slusam"! najkomicniji su mi darkeri koji ismijavjau sminkerice zato sto ih oblaci cosmo, a oni sami su istovremeno zrtve mode jer ih stil oblacenja ogranicava: ne mogu se pocesljati, ne mogu se okupati, ne mogu obuci nesto lagano i sreno kad dodje ljeto (ne moze mi nitko reci da im je ugodno u martama u sred kolovoza!)- samo zato sto su takva pravila... to ih cini kontradiktornima jer se s jedne strane zalazu za anarhiju i slobodu, a s druge robuju odredjenom stilu odijevanja!
o tzv hip-hoperim da i ne govorim! oni koji misle da sve znaju o toj kulturi, imaju svoj "gang", dilaju maricu i imaju utoku u dzepu, zapravo su suprotno od onog sto hip-hop predstavlja! on je stvoren u bronxu, harlemu i crnackim cetvrtima kao protuteza kriminalu, ne kao poticaj buntovnistva! stvoren je da bi progovorio o zlocinima i tuzi i ujedno im se odupro! zato bi svi ti kvazi "reperi" trebali malo probrljat po netu, otic na neko break ntajecanje koja organiziraju plesne skole i veterani hip-hopa, da shvate sto je to u sto tako slijepo vjeruju i u cije ime rade gluposti po gradovima! HIP-HOP IS ABOUT RESPECT!!!
onda su tu i rockeri koji osudjuju sve one koji su to nedavno postali! ja sam slusala pepperse jos kad sam imala 6, ali mi nikad nije palo na pamet da zovem nekog jadnikom jer ih je poceo slusati od jucer. ti isti rockeri osudjuju sto su se mnoge grupe iskomercijalizirale, pa ih se odricu i preko novina, a ne shvacaju da je komercialno ono sto se slusa i prodaje- a to je SVE! misle da su to veci sto vise grupa popljuju, a ne znaju da ce ih vecima uciniti znanje o njima!
uzasno sam ljuta sto se izgubila bit glazbe u pogresnim tumacenjima, i umjesto da nas oraspolozi, rastuzi, pogodi u srce, mi vodimo ratove o tome koji je stil bolji i zasto!
RAZMISLITE MALO...

Post je objavljen 16.07.2005. u 14:07 sati.