Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

.... i u Držićevoj u knjižnici za mlade 14. 07. 2005.

Po rasporedu 'ljetne škole goa' u Zagrebu četvrtkom je red na knjižnicu za mlade u Držićevoj ulici. U 17:00 je većina škvadre već bila u knjižnici. Zanimali su se na PC-u, a jedna djevojčića slagala je neki ornament od crnih i bijelih kamenčića na go-ploći. Bio je tu i neizostavni Robi. Vidjevši me, odmah je krenuo pripremati garniture za igru. Okupili su se uz jednu go-garnituru Nikola i Robi, a i upravo pridošli Leon-Josip u namjeri da samnom odigraju jednu. Složili se Nikola i Robi da igraju parski protiv mene. Na kraju se to pretvorilo u igru Nikole protiv mene, jer Robi je prekinuo snositi odgovornost za Nikoline pogreške. Zanimljiva je ta parska igra u kojoj treba sačuvati kreativan odnos prema igri i pored problema u odnosima unutar para.
Stiže i Zvonac, čovjek bez kojega nema ovdje organiziranoga rada na gou. Sjeda s malima, koji su još interne kategorije i kreće igra. Njegov rad uključuje neku vrstu zagrijavanja igrom slobodnih partija. Kada se društvo zaigra, on pokreće zajedničko natjecanje, a to znači da kreće turnir.
U ovakovim situacijama svoje partije obično završavam prije njihovog kraja prebrojavanjem upitom protivniku: 'Jesi li za remi?. Remija u gou nema, ali ja to onako figurativno. Protivnik to obično prihvati i partija ostaje bez pobjednika, mada se na ploči vidi tko dobiva. Važna je igra. Tako je bilo i sa spomenutom partijom s 'napuštenim' Nikolom.
Slaže Zvonac tablice za turnir. Krenula je priča da će na A-turniru, a to su oni koji igraju na prostor, biti četvero natjecatelja. Vidim tri su kyu-a tu, pa zaključujem da će jedna od djevojčica preći na prostor. Na kraju vidim da ih je samo njih troje. Trebala je preći Tea Jovičić, Robijeva seka, ali se nešto promjenilo glede priče ili je priča bila samo s namjerom da do prelaza dođe. Neznam, a Tea treba još nešto poraditi za taj događaj. Malo je još preslaba za ove 'toreadore goa'. Vjerojatno bi od njih pogubila, pa bi moglo biti štetnih posljedica za njenu volju prema ovoj igrio. Vrijedi se još malo pripremiti prije 'skoka u hladnu vodu'. Čujem da je tu još jedna djevojčica, koja bi trebala preći na igru na prostor. To je Kristina Jokić. Problem je isti. Možda bi njih dvije mogle preći zajedno, jer tako će lakše podnijeti neizbježne prve poraze.
Pogledajmo sada što se to zbivalo na odigranim današnjim turnirima.

A-grupa na velikoj ploči na prostor (standardni go)
1. Robert Jovičić 19. kyu 2 pobjede
2. Leon-Josip Telak 23. kyu 1 pobjeda
3. Nikola Primetica 24. kyu bez pobjeda.
U ovoj grupi se unaprijed znalo kakav će redoslijed biti. Robi je profesor za drugu dvojicu. Leon-Josip napreduje, ali s Nikolom je bilo pomalo frkovito. Nikola je tu, malo iza Leon-Josipa. Vrijedilo bi mu više sudjelovanja na turnirima, kako to rade prva dvojica.
B-grupa na ploči 9x9 atari-go
1. Ivan Jokić 6. interna kategorija 10 bodova
2. Tea Jovičić 7. interna kategorija 10 bodova
3. Kristina Jokić 8. interna kategorija 10 bodova
4. Valentina Jokić 5. interna kategorija 9 bodova
5. Antonela Bradač 3. interna kategorija 8 bodova
6. Mijo Suša 3. interna kategorija 6 bodova
7. Ana Tadić 4. interna kategorija 5 bodova
8. Lucija Matić 1. interna kategorija 4 boda
9. Hana Matić 1. interna kategorija 3 boda
10. Ana Pekić 1. interna kategorija 2 boda
11. Karla Jurić 3. interna kategorija 2 boda
Ivan Jokić pomalo već razumijeva igru na prostor, kao viši i kvalitetniji stupanj atari-goa. To je prirodni put prelaza na igru na prostor. Može se ga uskoro očekivati i u A-grupi. Možda to uradi zajedno s Teom i Kristinom, koje su s istih 10 bodova na prva tri mjesta s njime. Razlikuju se jedino po sos-bodovima. Valentina je stalno tik do vodećih, kao i ovaj puta. Uočava se, da je Mijo danas bio puno slabiji nego prošli puta. Nije bio njegov dan. Bilo je tu i nekih kojima je to prvi puta. To su djevojčice na 1. internoj.
Ova razigrana škvadra ima sada odmor od organiziranog igranja goa, jer Zvonko dolazi ovdje tek 11. kolovoza. I njemu treba odmora. Sutra ujutro je zanimljivo okupljanje u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu. Dolaze i Anići iz Sesveta.
bl. Muradenu


Post je objavljen 15.07.2005. u 09:08 sati.