Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

War of the Roses

Svako jutro budim se uz svoju omiljenu lokalnu radio stanicu. Jutarnji program vode troje voditelja. Lucas je odličan spiker, elokventan, suosjećajan i savršeno cool. Shannon je odlična spikerica, elokventna, suosjećajna i savršeno cool. Maney je nikakav spiker, stalno upada u riječ kad ne treba, provaljuje gluposti, bezosjećajan je, i svojim komentarima šokira i svoje kolege i slušatelje. Nije mi bilo jasno zašto ga trpe dok nisam skužio da svojom prisutnošću Maney drži show zanimljivim.

"War of the Roses" je blok koji se svako malo pojavljuje u programu. Slušatelji koji sumnjaju u vjernost svojih partnera zovu radio upomoć. Obično žene zovu i žale se na svoje muževe koji se sumnjivo ponašaju. Shannon onda zove muža/partnera i predstavlja se kao da zove iz trgovine cvijećem. Žrtvi nudi besplatan buket cvijeća koji će poslati voljenoj osobi, samo treba reći ime osobe te poruku koju će poslati zajedno s cvijećem. Ponekad partner kaže ime svoje partnerice i nakon toga teče med i mlijeko. Ali u većem broju slučajeva, partner kaže ime treće osobe na koju se sumnja i još to potvrdi kakvom seksi porukom. Nakon toga se drugi partner uključuje u razgovor te slijedi okršaj u eteru dostojan Jerryja Springera.

Nedavno sam se prilično iznenadio kad sam prvi put čuo "War of the Roses" između dva muškarca. Lucas, Shannon i Maney su revno odradili svoj posao, a nakon toga su odgovarali na pozive slušatelja od kojih su ih neki napadali, a drugi branili zbog uključivanja homoseksualne veze u program. Voditelji su odlučno odbijali sve homofobične slušatelje, svaka im čast! Nakon prvog puta bilo je još homoseksualnih "War of the Roses" ali su burne reakcije izostale. Svakog čuda...

Jutros zove Amanda i žali se na svoju partnericu Rose s kojom je u vezi četiri godine. Rose provodi previše vremena sa zajedničkom prijateljicom Christy, ali Amanda kaže da ne želi ništa reći Rose jer se boji da je pogrešno ne optuži. (Zato je odlučila da svoj problem javno riješi preko radija – Američka logika!) Voditeljica Shannon je nazvala Rose i ponudila joj besplatan odmor za nju i partnericu. Rose je odabrala Christy. Idućih nekoliko minuta čulo se samo *beep* *beep* *beep* kojima je radio maskirao prostote koje su partnerice razmjenjivale. Žene znaju biti opasne!

Prije ovog okršaja, voditelji su ispitivali Amandu o detaljima njezine veze s Rose. Tako je idiot Maney bez pardona pitao tko je u njihovoj vezi butch, a tko lipstick (prvi put čujem ovaj izraz!). Amanda je odgovorila da su obje "kind of lipsticky" na što je Maney požudno odvratio: "Hot!!!" Koji idiot! A Lucas se ovaj put također isprosipao kad je pitao Amandu da li je njihova veza otvorena, odnosno, da li prihvaćaju šaranje partnera kao nešto normalno. Amanda ničim to nije dala naslutiti, pa je Lucas očito pobrkao gay i lezbijske stereotipe! Sve to nimalo nije zbunilo Amandu. Kako i bi, ta s tim stereotipima se susrećemo svakodnevno, i sami ih stalno spominjemo i s njima se zabavljamo. Pada mi na pamet savjet koji mi je dao Eric: "You have to be able to laugh at yourself!" Moraš se znati sam sebi smijati!

Post je objavljen 15.07.2005. u 01:12 sati.