Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Random acts of reality ( u prijevodu "Zasto ne mogu promijeniti gumu na autu?")

Muski i zenski poslovi. Koja fatamorgana od podjele! Kao zene trebamo znati svasta. Busit, burgijat, gipsat, okopavat, drobit kamen. A prije svega nama zenama kazu da ako ne mozes/ne znas promijeniti gumu na autu da ne znas nista. Ma kakvi da ne znas nista, kazu da nisi zivio. Da nisi postojao. Zapravo, nije da ne znam. Sarafi. Skidaj. Pa opet sarafi. Nego jednostavno fizicki ne mogu. Pa nas zbog toga plase nas da ce nam u tri ujutro zbog toga na vrata doci prave feministice babaroge koje ce nas proganjati citav zivot. E, pa izgleda da je kucnuo cas za mene. Mozda me osisaju na celavo u znak odmazde. Strepim.

Jucer spazih ispraznjenu gumu na uber hip cool autu koji vozim. Pih, nista lakse, rekle bi neke zene. I svi muskarci. Da, rekla bih to prije cak i ja. Mos' mislit. Spusih vec pri prvom pokusaju, dakle, skidanju ratkape. Mater mu, zaglavilo li se ili sto? U glavi mracna praznina. Samo znam da mi je cijeli proces oduzeo barem 5 minuta, zivaca i nokata. A samo se ratkapa skidala. Gdje je jos bilo dignuti auto sa onom polugom, gdje je jos bilo otsarafljivanje gume, metanje nove i ponovo sarafljivanje i postavljanje gorespomenute ratkape?? Jedva sam dignula novu gumu. Ja koja dizem materijal kemijskog simbola Fe! Neizmjerno me nervirala cinjenica da nisam uspjela u ovom poduhvatu. Sramila sam se biti zensko. Pa se ponudio neki lokalni cicica da spasi situaciju. Dobro, u mom filmu se za takav dobri cin obicno ponude ili Benicio del Toro ili Anthony Kiedis, promijene gume, usput me pokupe sa sobom, ozene i podignu mi spomenik. Posto sam odlucila da ne budem ipak toliko ohola dozvolila sam obicnom muskarcu da sredi sto se srediti moze. Naravno da je ON to sve s lakocom izveo. Ja sam samo stajala ko kiselinski ostatak i premjestala se s noge na nogu, nadajuci se sto brzem zavrsetku cijele epizode. Htjela sam je zaboraviti. Ali ocigledno da me se izuzetno dojmila i urezala u pamcenje.

Pa onda neka covjek rece da nema nista lakse od mijenjanja gume. Neka mi netko pisne o tome kako su muski i zenski poslovi interchangeable. Razbit cu ga ko ofarbano uskrsnje tvrdo kuhano jaje.

Post je objavljen 15.07.2005. u 11:21 sati.