Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Pas za volanom, Šeki on d lus

Neki dan stiže vijest iz meni tako mile Saudijske Arabije, koja i samim svojim plasiranjem na medijsku trpezu govori mnogo o načinu razmišljanja tih ljudi. Evo vijesti, molim vas da se prihvatite za nešto čvrsto jer bi vas moglo pomesti (i nemoj da mi ko posli dođe i veli: Modesti je kriva nije me upozorila pa san se složija, potres mozga, sad ću je tužit za duševne boli), dakle: Žena! Pazite ovo – Žena, nakon što joj je mužu pozlilo za volanom, vozila 15km do prve hitne i tako mu spasila život! Vau jebate!
-Mate? Mate!? Znala san ja! Jebate, limunadu vamo – i to pronto! Mati pozlilo! Jesan ti rekla da se ćapiš za nešto čvrsto… i ćapija si se?! Aha, to si sanja da ti je čvrst – Doture, ovo je garant potres mozga, ma mrš!! …Di san ono stala? Aha…

Jesam pripomenula da je u Saudijskoj Arabiji ženama zabranjeno voziti? Nisam? Ma kako mi je samo promaknuo taj podatak. Dakle da zaključimo, dok ostatak svijeta viješću smatra ne kad pas ugrize čovjeka - već čovjek psa (a u ovom slučaju najbliži bi ekvivalent tomu bio da je onaj volan preuzeo afganistanijski hrt, stavio oćale, zapalio kubanku *cigaru, ili?* i uz zvuke Slave to love Roxy Musica zapičio put ´bulante), dotle Saudijci viješću smatraju ženu za volanom. Jebate, ona je sjela za volan i vozila 15km – koji podvig! Nevjerojatno dostignuće za vrstu nižu od muške. Fino iznijansirana ljestvica vrijednosti nema što, žena manje vrijedna od ćuke.
Ma ne sumnjam ja da je njoj lipo, prebogati muž, sav životni komfort, nikakvih briga oko mjesečnog sastavljanja kraja sa krajem, ali par sitnica kao što su… da vidimo.. hm.. hoću li se jadna ijedne sjetit... kazneno odgovaranje za vožnju naprimjer – imaju tendenciju zamućenja te idile.

-Mate jel´ti sad lakše? Šta si se ti?! Olakš..! Ma mrš!!
A u našoj ´Cro-Arabiji´ koja naprosto obožava pse - mučiti (a što je novo?) gledam Šeksa kako Mesiću daje odlikovanje. Šeki-Mesiću-odlikovanje. Šeki-Mesiću. Pa ovo i napisano djeluje neprirodno, a kamoli učinjeno. Ne znam kako vi, ali ja sam se gledajući to srednjovjekovno uprizorenje nervozno osvrtala preko ramena osjećajući trnce užasa po vratu. Neprirodno, protuprirodno i groteskno. Ime ruže čovječe! Zapaljene uljanice, smrad lomače, krezubi inkvizitori! A iz dubina mraka i užasa jezivi i piskutavi glasić koji zaziva - Daaamieeen! Daaaaamieeeen!! Daaaaamieeeeeeen!!!
-Što veliš Mate? Da je to najverojatnije Šeksov drob tražio – damjanu?
A i to je.
*damjana=domižana

Post je objavljen 14.07.2005. u 19:30 sati.