Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stanisaj

Marketing

Rambo Amadeus

U izdanju Muzičke produkcije B92
Novi album Ramba Amadeusa

Novi album Ramba Amadeusa, jednog od najznačajnijih i najsubverzivnijih autora domaće scene, pod nazivom "Oprem dobro" biće objavljen 20. jula u izdanju Muzičke produkcije B92.

U saopštenju izdavača se navodi da je album “Oprem dobro” rezultat dvogodišnjeg studijskog rada tokom kojeg je Rambo filtrirao obiman materijal nastao u proteklom periodu tako da slušaoci pred sobom imaju maksimalno popunjen cd format.
Album traje 70 minuta i na njemu se nalazi 19 pesama.
"Uz već prepoznatljivo mnoštvo asocijativnosti tekstova u najboljem rableovskom duhu, spajanja nespojivog i levitiranja u sluđujućim prostorima između suptilne ironije i razbarušene burleske, masnu jazz/funk fuziju i pervertiranje mnoštva žanrova i paražanrova, 'Oprem dobro' donosi i možda nabolju svirku autora i benda u punoj zrelosti", navodi se u saopštenju izdavača i zaključuje, "Maestro nemilosrdne i lucidne vivisekcije svega što mu padne na pamet, jedini ima hrabrost i kredit da na sopstveno insistiranje objavi album usred letnje sezone, da pravi muziku koja ne podleže bilo kakvim zakonima, od elementarno stvaralačkih ili žanrovskih, do čisto tržišnih. Rambu ne treba niti pomoć, niti preporuka - njegovo ime je i jedno i drugo!"
Rambo Amadeus je u proteklom periodu, pored niza koncerata širom Evrope i ex-Yu republika, imao i još jedan "trijumfalan nastup" na ovogodišnjem Exit festivalu.

Post je objavljen 14.07.2005. u 15:34 sati.