Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/llp

Marketing

aka 8 - slobodna zajebancija

rijetko kupujen "slobodnu". eventualno suboton.
danas san je, iako je četvrtak, kupia.

jutros san ka otiša u misto obavit spizu, pa san usput sia na kavu. e, a uz kavu ka triba prelistat i pokoji žurnal.
na otoku san već više dana (iskreno ne znan ni sam koliko), a kako teve i radio neman, neman ni pojma ča se okolo događa.
ne znan zašto, ali čitajući "slobodnu" uvik varim ka blesav. ili je do ovih ča pišu, pa pišu zajebantski, ili je do mene, da ja čitajući percipiram to ka zajebanciju.

uglavnom, nekih novih vijesti baš i nema. ono, turisti su nagrnili ka nikada do sad, carinici opet štrajkaju (ka i svako lito), zatim glasovanje o olimpijskim igrama (2012. idemo u london), pa u bolu tenis, pa malo ćire i ajduka, pa malo više big2bradr, pa recenzije dva-tri koncerta (white stripes!!!), pa malo mrtvih, pa malo ubit-zaklat-olakšat-prometnih vijesti, pa bokun kulture, pa teve program.

nakon početnog-stražnjeg dijela žurnala, kreću novitade iz splita, okolice i ostale pripizdine. otvoreni ovi dani, pa oni, pa još malo gostiju, pa promocija diplomanata, te odašiljač ovi, oni hoteli oni, te bez struje, te bez vode. pa malo o plaćama, pa o reklamama, pa o bolnicama, pa o otkazima. malo o autocesti, malo o politici, malo o ekonomiji, o summitu, divljoj gradnji, o nautici, o požarima, o smetlištima, o ini i o zlostavljanju.
svačeg ima gore nabrojenog. za svakog po nešto. u toj đungli vijesti uvik se nađe par na koje zavarim.

evo dvi od više njih naderenih u ovoj "slobodnoj".

prva je vezana za neku furešticu ča ju je olakšalo. uzelo joj stvari u vrijednosti preko 12 iljada kuna. :) patak jarac, 12 iljada kuna!

druga vijest mi je još jača. okupili se "nazorovi" maturanti iz generacije 1960. godine. povodom 45 godina od ispita zrelosti okupilo ih se njih 45. super. ekipa ima negdi oko 65 godin. plus minus pokoja. e ka. vijest o susretu završava "... koji su u vedrom raspoloženju uz smijeh i povremenu sjetu, slavil do ranih jutarnjih sati.". ?! ma ke, da su ostali lumpovat do jutra dobar dil njih bi osvania na još jednon mistu u ovin žurnalima, u osmrtnicama. zar ne bi bilo recimo primjerenije napisati "... slavili su do kasno u noć.".
no dobro, novinarska sloboda. valjda.


Post je objavljen 07.07.2005. u 11:03 sati.