Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

I policija o Veseloj Straži

Vijest o vandalskom uništenju starog srednjovjekovnog grada Vesela Straža objavili smo točno prije tjedan dana. Taj post u međuvremenu je postao post na kojemu ste ostavili najviše svojih komentara (mada je tek pogdjekoji vezan za samo rušenje Vesele Straže).
U svom današnjem izvješću o ovom vandalskom činu izvještava i Policija, kojoj je, očito poznat i počinitelj:

Dana 12.7.2005. godine, oko 12,30 sati, prijavljeno je PS Bugojno, da je Husein S. iz mjesta Vesela, općina Bugojno oštetio staru tvrđavu zv. “Vesela straža”, koja se nalazi u reonu zvanom Kik, općina Bugojno. Na lice mjesta su izišli djelatnici OKP PU Bugojno i utvrdili da je radnom mašinom poravnan teren prečnika oko 17 metara. Vidljivi su tragovi i djelovi građevine ukopane u zemlju. O navedenom događaju obavješten KJT-lj i drugi nadležni organi.

Eto, toliko od Policije. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati i kako će Husein S. biti kažnjen za, čini se, nepopravljivu štetu koju je pričinio.
S obzirom na posvemašnju šutnju, i medija i drugih organizacija i pojedinaca, o ovom vandalstvu, naša javnost nije baš preosjetljiva na ovakva pitanja. Hoće li takav biti i sud, ostaje nam vidjeti!

Post je objavljen 13.07.2005. u 13:00 sati.