Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Jednom mi je prijateljica u školi dala crvenu bombonu. Inače nikad ne jedem crvene bombone, jer imam neku svoju lude teoriju da bombone ne bi trebale uopšte biti crvene (zute, narandzaste i zelene su okej, ali crvene, roza ili ljubičaste se ne bi trebale praviti), ali iz ko zna kojeg razloga uzela sam tu bombonu od nje. Ili mi je bilo dosadno, ili sam bila gladna pa sam rekla "hocu, daj" a da nisam ni znala šta mi to ona nudi. Sklonim ja papiric sa bombone, stavim je u usta i počnem da jedem. Vec na prvi ukus mi se nije svidjela, ali sam je nastvaila cuclati (izgleda da sam ipak bila veoma gladna). Poslije skoro minutu, ukus je još uvijek bio prilicno loš, tako sam sam uzela onaj papiric i ispljunula bombonu na njega. Gleda ona (moja frendica Haidi) u mene i ništa joj nije jasno. Kazem ja njoj "sorry, ali mi se nije svidjela ova tvoja bombona".
-Prestala ti se svidati? - pita me ona zbunjeno
-Ma, ne nije mi se ispocetka svidala.
-Pa zašto si je onda skoro pojela? - pita ona jos zbunjenija
-Pa, nadala sam se da ce postiti bolja - kazem ja njoj, a ona se na to pukla od smijeha.
Gledam ja nju i sad meni nije ništa jasno.
-Pa, to je tako ... - kaze ona i trazi pravu rijec
-Weird, crazy, I know - pomognem joj ja da završi recenicu
-Ne, ne, ne, uošpte to nisam mislila. Htjela sam da kazem da je to tako optimistično. Pa ti su tu bombonu vec upola pojela i tek si je sad ispljunula. Još sam ja davno primjetila da si ti veoma optimistična osoba, mnogo više nego skoro svi ostali koje poznajem, i ovo je još samo jedan dokaz.
Gledam ja nju, smijem se i kontam u sebi "hajd' dobro, ako ti tako kazeš!"
Ne znam da li bi se opisala kao optimisticnu osobu, ali dosta ljudi mi je reklo da jesam. Ne znam, često sebi kazem da treba očekivati najbolje, a biti spreman za ono najgore. Ali ja ipak nikad nisam spremna za ono najgore, čak i onda kad postoji velika statisticka šansa da ce se baš to najgore desiti - ja ni tad nisam sprema za to.
E sad ja vas pitam - da li je to optimizam? Ili je to jednostavno ludost jedne osobe koja nikako da se nauči one lekcije koje zivot pokusava da je nauči? Hm...


Post je objavljen 11.07.2005. u 22:42 sati.