Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Rješenje je tu za go-problem 55.

Prek vikenda ste sigurno sedili i razbijali glavu nad goom. Znam da većina nemate go-garnituru, ali ste to sigurno radili na papirima iz matematičkih bilježnica. Pogledajte kak bi to išlo.
Problematika nam je poznata od prošloga problema, koji je već riješen. I opet počnemo od 1. D1. Bijli im a sada jednu slobodu na A3 više nego u prošlom, pa proba krenuti s te strane i igra na 2. C1.
Crni sada kreće u dvostranu sterilizaciju bele postave. Dovesti će ga do nemogućnosti napada na svoje umetnute kamenčiće. Pogledajte kak. Igra 3. E1. Proba se spojiti s kamenom na F2 i tako ostaviti beloga na samo jednom oku i to onom v kutu. Ak malo bolje pogledate, bute vidli, da je tu i pretnja povratnim udarcem na C2. Če beli spoji na tom C2, crni si osigura kamen na F2 metanjem na G2.
Bu se beli rešil te opsnosti kada smaže taj kamen na F2 i igra 4. G2. Pa, lepo. Se fino vidi kaj bi beli htel. Malo sutra. Nebu crni spašaval taj svoj kamen i igral na F1, jel bi to bil pushing. Kad bi to napravil, beli bi mu metnul na G1. Tak bi četri crna bili na zadnjoj slobodi. Crni je prefriganiji nek kaj bi si mislili. Nek si beli misli kaj hoče i nek si smaže kaj hoče, ak mu damo, a toga na F2 mu bumo dali. Ne vrti se svet oko F2. Crni odigra na 5. C2!!! Zgleda kak da beloga zafrkava. Beli mu hoče zeti onoga na F2, a on mu šenka još i ovoga na C2. Kad vam neko bude tak darežljiv, nekaj sigurno ni v redu. To dojde kak briga za pajceka.
Poglečte po redu. Ak sad beli zeme ovoga na C2, bu išel povratni udarac na C2, jel onaj na F2 još postoji, makar se ga spasiti nemre. Znate, koji puta i bespomoćno kamenje igra važnu rolu. Znači onaj na C2 se nesme dirati. Pa, da onda beli zeme toga na F2 sa 6. F1? Na njega se i nameračil.
'Ha, ha, ha...', se crni smije i uzima z 7. B1 onoga na C1. A sad dobro poglečte, kaj beli tu more. Če dene na D2 i proba napasti crno kamenje, mu crni zeme šest kamenova s F2. Če ga, pak, napadne na A1, mu crni zeme tri kamena igrom na A2. Nemre ga napsti ni z leva ni z desna. Ak, pak, proba pripremiti napad z desna igrom na F2, crni dene na H2 i opet nemre napasti na D2, jer mu crni sad zeme čak devet kamenova. Pa, beli niš nemre! Nemre i to je gotovo. Crni bi mogel, kad bi htel, igrati na A3, a onda i na A1 i smazati dva bela, a da se beli nebi mogel braniti, ali zakaj. Beli su tu bez veze i njih si, na kraju, crni samo pokupi i metne med zarobljene.
Ste vidli kak se to dela? A Štef ni došel, a niti Pero. A bicikl? Pa kak god bilo, smo si sve to samo zmislili. Nisu valda takvi bedaki, da si z razmišljanjem glavu razbijaju. A meni je posebno zanimljivo čuti kak se neko namučil razmišljajući. Kaj mislite kak se to čovek muči z razmišljanjem? To vam je ko kad vodu terate uzbrdo. Najte, najte. Se je kak treba. Nu, če se bu nekom dopalo, tu smo.
bl. Muradenu


Post je objavljen 11.07.2005. u 09:03 sati.