Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buffyiangel

Marketing

Ubijanje Wesleya/Obiteljsko stablo

Prošli put ni jedan kratki fanfic pa sada dva, ali prvi je stvarno JAKO kratak. Prva priča, ako se tako može nazvati, pisana je u obliku scenarija i nije za Wesleyeve obožavatelje. To je parodija koja se temelji na bijesu što su ubili Doyla i kako su se likovi pogotovo Cordelia ponašali prema Wesleyu kad se tek pojavio u AtS-u. Sjećate se ono kad je Willow preko telefona upita s kim razgovara, a ona kaže - "S nikim. Ovdje je samo Wesley." LOL. Našla sam je na stranom newsu pa ne znam autora. Druga priča je realističnija jer je moguća u serijama, ali također je duhovita. Inače autor Matt je odličan pisac pa ću vjerojatno uskoro postati i njegove duže priče.

-------


Ubijanje Wesleya

U Istragama Angel se odvijao jedan običan, besposlen dan kad je Angel naglo ušao noseći knjigu u ruci.

Cordelia (podiže pogled sa svojih noktiju): «Što je tebi?»
Angel (idući prema uredu): «Mislim da sam nešto pronašao.»
Cordelia (ide za njim) : «Što to?»
Angel (otvara knjigu koju je donio i još jednu sa police) : «Magiju.»
Cordelia: «Ne postajem ništa mlađa! Malo više podataka, molim!
Angel (potvrđuje pretpostavke u drugoj knjizi i diže pogled na Cordeliju): «Magiju za vraćanje Doyla.»
Cordelia (nakon dramatične stanke): «Možeš li ponoviti jer mi je u ušima počelo zujati od sreće.»
Angel: «Ne možemo je izvesti.»
Cordelia: «A, ne, nećeš! Što god trebali učiniti, učinit ćemo! Što treba?»
Angel: «Naći nešto što je pripadalo Doylu.»
Cordelia: «Recimo moje ubojite migrene. Sljedeće!»
Angel: «I ljudska žrtva.»
Cordelia (zastane na trenutak pa zazove izvan kadra) : «Wesley!»
Angel: «Žrtva neće preživjeti.»
Cordelia: «Wesley!!!»
Angel: «I transformacija je iznimno bolna, njegova smrt će biti...»
Cordelia: «WESLEY!!!»


kraj
------


Obiteljsko stablo
(Family Tree)
by Matt




Skubijevci i Istrage Angel su šuteći sjedili u predvorju hotela i čekali poštu iz genskog laba. Čak su i otuđeni bili tu: našli su Rileya u Brazilu i Oza u Portugalu. Faith je bila na "slobodnom vikendu" kojeg su joj zajednički sredili Willow i Oz sa svojim hakerskim vještinama.

Većina se mrštila. Xander i Riley su pogotovo često strijeljali smrtonosnim pogledima Angela, koji je sjedio što je mogao dalje od ostalih i imao jak izraz neugode na licu. Samo je Buffy ponekad došla do njega i ohrabrujuće ga potapšala po ramenu. Ostali koji su obično radili nešto slično bili su među onima koji su ga ljuto gledali - kao Cordelia - ili su bili previše nervozni da rade bilo što - kao Willow.

"To mora biti greška," Riley je promrmljao po tko zna koji put.

"Molim te, Bože," Xander se složio.

"Bojim se da nije," ponovio je Giles. "To je jedno od najjasnijih proročanstava koja sam vidio. I vampir sa dušom biti će otac svih branitelja Zadnjih Dana. Svi osim Pjevača Duše, One Koja Piše Svijet u Brojevima, Mrziteljice Muškaraca, Troživotne Koja Čuva Portal i One Koja Otvara Put biti će od njegove krvne linije. Čini se jasno kao dan."

"Isprva smo se nadali da će to biti potomci Angela kad se.. hmm ispuni Shanshu," dodao je Wesley. Još se više smrknuo. "Onda smo se sjetili kako se Angel ponašao u svom smrtnom životu..."

Svi ljutiti pogledu su se ponovo okrenuli prema Angelu. Vjerojatno bi se zacrvenjeo da je mogao. Ovako je samo dublje utonuo u kauč..

"Ali to ne može biti!" uzviknula je Willow. "Ja sam židovka, a g. Gunn je, mislim-"

"Crnac," završio je Gunn. "I zovi me samo Gunn."

"Oh, daj molim te, Riđa." Okrenuo je očima Spike. "Pogledaj se u ogledalo. Koliko je generacija prošlo otkad su se tvoji preobratili? A što se tiče našeg prijatelja ovdje, pa, uvijek ima malo mlijeka u čokoladi."

"Mislim da sam to bio ja," rekao je Angel tiho. "Mislim da je se čak sjećam."

"Ušuti!" zajedno su viknuli Riley, Giles, Wesley, Cordelia i Gunn. Buffy i Dawn su jedva prigušile smjeh. Spikeov i Faithin glasan smjeh je govorio da oni nisu.

"Znate li koliko će ovo biti nezamislivo gadljivo ako je istina?" javila se Cordelia.

"Zapravo i nije tako strašno," rekao je Giles. "Prošle su stotine godina i siguran sam da bilo koje srodstvo nije bliže od-"

"Koga briga!" prekinula ga je Cordelia. "Činjenica da ima ikakvog srodstva između mene i njega, užasna je sama po sebi!" Pokazala je na Xandera.

Xander, zauzet osobito opakim zurenjem u Angela nije sasvim uhvatio nit razgovora. "Što?"

Shvatio je da je uvrijeđen i baš kad je htio uzvratiti, Fred je uskakutala kroz ulazna vrata noseći žute omotnice. "Evo ih!" uzviknula je.

Skubijevci i Istrage Angel su navalili kao jato pirana. Žuti papir je letio kroz zrak u bezglavoj žurbi da se otvore kuverte. Sa svakim "O, NE!" i "Ne mogu vjerovati!" Angel je tonuo malo dublje u svoj kauč.

Godine 1753. vampir Angelus je ustao iz groba i poubijao cijelo svoje selo. Ali prije toga, bio je mladić Liam. A Liam je spavao sa svakom voljnom damom koja je živjela ili prolazila njegovim mjestom. Mnoge od njih su se preselile ili su ih njihove obitelji poslale u druge gradove i nisu bile prisutne u vrijeme Angelusovog buđenja. Njihova djeca su odrasla, imala svoju djecu i tako se linija protezala do današnjeg dana.

I svaki član Skubijevaca i Istraga Angel osim Buffy, Dawn, Lorna, Fred i Anye su njegovi potomci.

Kraj


Post je objavljen 10.07.2005. u 05:39 sati.