Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Borbe se rasplamsavaju

Dogodilo se na današnji dan


Tijekom cijeloga 10. srpnja 1993. godine na području Uskoplja bilježi se stalna pucnjava iz pješačkog naoružanja i teških strojnica, a zabilježena je i paljevina nekoliko objekata, koji se nalaze u vlasništvu osoba hrvatske nacionalnosti.
Osim tih, već uobičajenih događaja bilježe se i pokušaji muslimanskih snaga da naprave proboje na područja koja su pod kontrolom HVO-a.
Oko 15.20 sati muslimanske snage su, tako, napale položaje HVO-a na crti razdvajanja u selu Voljice. Napadnuto je selo Vaganjac. Iznimno siloviti topničko-pješački okršaji trajali do kasnih večernjih sati, kada su napadači vraćeni na početne položaje. Prilikom ovog napada u selu Vaganjac zapaljeno je nekoliko kuća i gospodarskih objekata u vlasništvu osoba hrvatske nacionalnosti.
Oko 18.10 sati iz pravca Lužana napadnuto je hrvatsko selo Grabovci. I ovaj napad uspješno je odbijen.
Oko 21.15 sati muslimanske snage otvarale su žestoku vatru iz pješačkog naoružanja i teških strojnica po krajnjoj Hrasnici. No, ovi napadu prošli se bez posljedica po živote i imovinu hrvatskih civila i branitelja.
Fojnica, foto babicnet.com Na području susjedne općine Fojnica tijekom cijeloga dana traju siloviti napadi muslimanskih snaga na crte obrane HVO-a. Osobito žestoko napadaju se Ostruška Citonja, crte obrane na potezu Malkoč-Lučice, te crta obrane fojničkih branitelja na Kozogradu. Pojačanja i dalje stalno pristižu muslimanskim snagama, koje su ionako višestruko brojnije na tom području.


Post je objavljen 10.07.2005. u 08:00 sati.