Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Europsko ekipno prvenstvo za 2005. - St. Petersburg - kratka vijest

Tražio sam po internetu vijesti iz St. Petersburga o Ekipnom prvenstvu u gou, ali osim obavijesti o održavanju istoga nikakovih novosti. Javio se Zoran Janković, član reprezentacije Srbije i Crne Gore, na Tengenu, pa da imate bar nešto sviježe s toga prvenstva. Pa, da prepustim slovo Zoranu:
'Ulovio sam malo vremena da vam se kratko javim. Za nekih pola sata počinje prvo kolo Tojote.
Na ekipnom smo pukli. Osvojili smo 12. mesto među 18 ekipa iz 16 zemalja.
U prvom kolu smo igrali nerešeno sa Francuzima (koji su na kraju osvojili bronzu). U drugom smo, totalno neočekivano, izgubili od Finske sa 3:1. U trećem kolu - nerešeno sa Ukrajinom, a u četvrtom poraz od Nemaca sa 3:1. U petom kolu smo konačno pobedili, i to Slovačku, sa 3:1.
Na kraju smo imali 4 meč boda uz 9 (od mogućih 20) pojedinačnih poena).
Pojedinačni učinak, po tablama: Keks 1, Nidža 4, Guta 3, ja 1.
O razlozima ovako lošeg rezultata, u sledećem javljanju (verovatno večeras).
Prvaci Evrope su Rusi (Rusija 2 je zauzela prvo mesto, a Rusija 1 drugo), vicešampioni su Česi (3. mesto) a Francuzi su četvrti, a zvanično treći u Evropi. Mi smo zvanično 10. medju evropskim zemljama, što i nije loše, na neki način.
Inače, skoro svaka zemlja ima bar nekog klinca koji lako dobija nas matorce... '
Toliko od Zorana, a riječ je, prepoznajete, o reprezentaciji Srbije i Crne Gore. Nas tamo nije bilo. Jednoga dana, kada stasaju ovi naši maleni, s kojima Zvonac i ja radimo, imati ćemo i mi ekipu za časna natjecanja i na tome nivou. Uskoro će na blogu biti i konačni redoslijed, jer nadam se pronaći ga.
bl. Muradenu



Post je objavljen 08.07.2005. u 10:25 sati.