Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-radionica u knjižnici za mlade u Držićevoj – četvrtak 07. 07. 2005.

Danas smo krenuli u Držičevoj pola sata kasnije tj. u 17:30. Likovna grupa je trajala malo dulje. Neki su otišli na more, pa nas je bilo manje. To se posebno vidjelo među kyuevima. Od njih su ovdje bili samo Robi, bez kojega je nezamisliv rad goom u knjižnicama za mlade Zagreba, i Nikola. Gdje god je go, Robi dolazi. U najnovije vrijeme je i na turnirima u Velikoj Gorici, a skoro redovan je i u Velebitu. Kaže nam da ga društvo u školi zove 'penzioner'. Voli go i šah, a većina njegovih vršnjaka misli, da je to za penziće. Na to ja Robiju: 'Nema veze Robi. Javi se ti njima sa turnira iz Budimpešte, Bleda ... a jednoga dana vjerojatno i iz Japana i napiši na dnu karte – penzionerski pozdrav od Robija.' A Robi je sve bolji u gou.
Krenuli smo nekom vrstom zagrijavanja igrajući slobodne partije. Preuzeo sam troje na simultanku uz priču i upute o igri. Bili su to Robi, Nikola i Tea. S dečkima sam igrao s devet fore na 19x19, a s Teom na 13x13. Ona je još na atari-gou, a sada sam pokušao pokazati joj kako se igra na prostor. Njen brat, Robi, joj je kod kuće smanjio volju za igru na prostor, jer je on za nju pravi majstor i ona nema s njime šanse. Nismo do kraja odigrali niti jednu od navedenih partija, jer krenulo se ozbiljnije. Starta turnir.
Striček Zvonko pokreće turnir atari-goa. Sudjeluju sestre Jovičić Tea i Valentina, sestre Tadić Ana i Lea, sestrične Zendeli Muala i Mebrura i brat i sestra Jokić Kristina i Ivan. Da ne bi bilo sve u stilu sestara i jednoga brata, tu su i neki samotnjaci kao Mijo Suša i Laura Mikola. U šest odigranih kola Tea je pregazila skoro sve. Imala je samo jedan nerješeni rezultat. Pobjedila je s 11 bodova. Dva boda iza nje je bio Mijo. Njih dvoje napreduje u kategoriji. Pogledajmo krajnji rezultat njihovog šestokolnog rada.

1. Tea Jovičić 6. interna kategorija 11 bodova
2. Mijo Suša 2. interna kategorija 9 bodova
3. Kristina Jokić 8. interna kategorija 8 bodova
4. Ivan Jokić 6 interna kategorija 8 bodova
5. Valentina Jovičić 5. interna kategorija 6 bodova
6. Lea Tadić 3. interna kategorija 4 boda
7. Ana Tadić 4. interna kategorija 3 boda
8. Laura Mikola 3. interna kategorija 2 boda
9. Muala Zendeli 2. interna kategorija 2 boda
10. Mebrura Zendeli 3. interna kategorija 1 bod
Nove kategrije:
7. interna kategorija: Tea Jovičić
3. interna kategorija: Mijo Suša
Što su za to vrijeme radila naša dva kyua? Igrali su meč do dvije pobjede. Partije su bile uz prednost po razlici u kategorijama minus 2. Tako je Robi davao dva prednosna kamenčića Nikoli.
Robert Jovičić - Nikola Primetica 2 : 0
Pokušao sam s Valentinom igrati na prostor, ali se ona nije dala. Njena igra je atari-go. Tea, njena seka, je pokušala, ali ipak više voli igrati na zarobljenike. Tako je to kada imaju kod kuće prejakog brata u toj igri. Tea ipak namjereva igrati i na prostor, a Robiju smo kazali da bude tolerantniji prema sekama. Kada krene Tea na prostor biti će i Valentina tu.
Pospremljene su go-garniture, složeni stolovi i stolice i odosmo svak svojim putem. Tu smo opet slijedeći četvrtak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 08.07.2005. u 09:19 sati.