Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Istraživanja - Gledanje televizije utječe na sposobnost učenja

Djeca koja često gledaju televiziju prije nego što napune 3. godinu života mogu u dobi od 6 ili 7 godina imati manju sposobnost učenja. U istraživanju američkih znanstvenika s Washington University je sudjelovalo 1797 djece kojoj je testirana sposobnost čitanja i rješavanja matematičkih zadataka. Nasuprot tome, utvrđeno je da su djeca koja su često gledala televiziju u dobi od 3 do 5 godina imala bolje rezultate na testiranjima. Znanstvenici vjeruju da gledanje televizije i izloženost intenzivnim vizualnim i auditivnim sadržajima može negativno utjecati na mozak male djece.
Ranije provedeno istraživanje novozelandskih znanstvenika s University of Otago u Dunedinu je pokazalo da djeca koja u dobi od 5 do 11 godina gledaju televiziju više od svojih vršnjaka imaju najmanje izglede za uspješno školovanje.
U Kaliforniji je provedeno istraživanje koje je pokazalo da 8-godišnjaci koji u svojoj sobi imaju televizor imaju najlošije rezultate u školi, a najbolje rezultate imaju djeca koja u sobi nemaju televizor ali imaju pristup računalu.
Više informacija:
Web: www.washington.edu


Post je objavljen 07.07.2005. u 22:47 sati.