Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gunter

Marketing

Vrline i mane naglavačke

Image Hosted by ImageShack.us

Mislite li da vrlina ponekad baš može biti i mana? I obrnuto, naravno. Ja mislim.

Evo vam primjeri:

znatiželja- netko će gurati nos i gdje mu je mjesto i gdje mu nije mjesto, doći će u razne probleme koje je lako mogao izbjeći; istovremeno taj može zbog svoje znatiželje i radoznalosti "nabasati" na neku važnu i korisnu informaciju

brbljavost- sigurno znate nekoga tko stalno nešto priča; stari moj, ne moš' ga zaustavit kad započne! Meni je jedna bliska osoba upravo takva, a da budem iskren, (iako sam doma šutljiv), ponekad znam i ja pretjerati. Brbljavost može dovesti do gadnih problema, možeš odati neku tajnu ne razmišljajući, možeš reći neku glupost, nešto nepromišljeno, pa da ti kasnije bude žao... Istovremeno, taj koji puno priča, razvija svoje govorne sposobnosti (ha, ne biste rekli, jel da? :)), i određenim trenucima im to može pomoći jer će se lakše, brže i bolje snaći nego većina drugih ljudi, i možda izvući iz neke neugodne situacije.

Vjerujem da se slažete da ima mnogo primjera kad određena karakteristika čovjeka može biti i pozitivna i negativna.

Evo, odat ću vam svoje glavne vrline i mane, sigurno ću pritom mnoge i zaboravit' spomenuti.

Moje glavne mane:

-tvrdoglavost (imam dalmatinske krvi u sebi, po horoskopu sam jarac... dovoljno! :)))
-smotanost (iako tu moju stranu mnogi ni ne znaju, zapravo sam tako smotan da bih zakomplicirao i najjednostavniju stvar, npr. srušio nešto..)
-dezorijentacija (slabo se snalazim u prostoru, slabo pamtim ulice, mjesta u gradu; ako ćemo psihološkim terminom, slabo mi je razvijena "kognitivna mapa")
-odsutnost (jednostavno sam u nekom svom svijetu, misli mi odlutaju, i tad se teško prisilim da slušam ili pratim nekoga tko mi se obraća)
-zaboravljivost (grozno... ne mogu si pomoći; ako me nešto zamoliš da učinim, i ja to ne stavim u podsjetnik, zaboravi da si mi rekao... imam malen kapacitet radne memorije u mozgu ;))

Vrline:

-upornost (nekad se stvarno isplati, a kad si ja nešto zacrtam... je li ovo sinonim za tvrdoglavost?)
-samokritičnost (prihvaćam sve loše kritike meni namijenjene, i sam sam ih svjestan; volim se šaliti na vlastiti račun)
-snažan duh (za mnoge testove izdržljivosti potrebno je biti jak i psihički, a ne samo fizički; recimo da ja imam tu snažnu želju u sebi za postizanjem nekog cilja)
-hladna glava (nešto k'o Mario Ančić, hehe... možda nisam dobar izraz stavio; htio sam reći da me teško naživcirati, uvrijediti, isprovocirati.... možda je smirenost prava riječ)
-duhovitost?? (neki kažu da sam hodajući vicomat, a ja samo surfam po netu :), nekima moje glupe šale odgovaraju, nekima su sve samo ne zabavne i to znam... metr of tejst ;))

Koje su vaše vrline, a koje mane?

I pitanje za kraj: čini li vam se da je lijenost mana ove mačke? .....hehe...

Image Hosted by ImageShack.us

a) naravno da je, i sigurno samo spava po cijeli dan, grozno dlakavo stvorenje!!
b) da, ali nisu li sve mačke takve?
c) nije, lijenost joj je vrlina
d) pustite mačku da spava....

Glasujte molim, vrijeme sad! :))



Post je objavljen 06.07.2005. u 23:54 sati.