Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Registrirano Partnerstvo

Prije dvije godine u Californiji je donesen zakon o registriranom partnerstvu kojim su istospolnim zajednicama pružena sva zakonska prava koja imaju bračne zajednice. Isti zakon se priprema i u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje, ako već na taj način dobivamo sva zakonska prava, zašto onda još tražimo i pravo na brak?

Jedan sudac je iznio zanimljiv komentar: ako su prava jednaka, zašto ih onda nazivati različitim imenima? Ravnopravni smo, ali ipak ne toliko da se naše zajednice mogu nazvati riječju koja počinje s "M" (ili "B" na hrvatskom). Zakon ne bi smio raditi razlike među jednakima, pogotovo ne zbog zaostalih pogleda na svijet koje znanost i moderno društvo odbacuju.

Nizozemska, Belgija, Kanada i (začudo) Španjolska su se odlučile za progres. Nadam se da će i ostale zemlje slijediti njihov primjer nakon što uvide da ove četiri nije pogodila sudbina Sodome i Gomore niti se išta bitno u njihovu društvu promijenilo osim što su ljudska prava proširena na jednu dotad zapostavljenu i ignoriranu skupinu ljudi.

Post je objavljen 06.07.2005. u 00:30 sati.