Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apstinent

Marketing

PLO - poznati leteči objekt

Eh, pa o tome sam zaboravila nešto napisati... :) Taj događaj nije u kategoriji čuda iz prošlog posta, ali vjerujem da je u kategoriji čuda nekog od proizvođača. Sigurno postoji objašnjenje, samo ne znam koga ću pitati... Dakle, neću nagađati uzrok, samo ću opisati činjenice. Srećom što imam i svjedoka koji može potvrditi da se to doista i dogodilo...

Rano jutro, budući svekar u posjeti, spremam nesicu dragom i sebi. Svekar pije samo toplo mlijeko sa par zrna kave, pa stavljam džezvu na štednjak. Pijuckam svoju kavicu i čekam ispred štednjaka da se mlijeko zagrije. U stanu pravi jutarnji ugođaj, mir i tišina... Od jednom, iz čistog mira, džezva sa mlijekom poleti u zrak uz svojevrsni prasak i mlijeko se razlije po lamperiji, zavjesi, elementima, posuđu...! Kako se cijedilo po ladicama, tako se unutra i zavuklo, sve je smrdilo po vrućem mlijeku. Letjela je kao da je raketa na mlazni pogon! Ona nije samo poskočila već se doslovno lansirala sa štednjaka. Od straha sam poskočila i kavom se zalila po bijeloj spavačici. Dragi je sve to vidio iz dnevnog boravka, svekar je na moj vrisak dotrčao u kuhinju i nikako mu nije bilo jasno što se dogodilo. Tresla sam se i gotovo hiperventilirala, jer sam u toj sekundi odmah pomislila na eksploziju plina. Jedva sam objasnila da je džezva sama od sebe poletila, bez da sam je takla, a iz priložene bijele i smrdljive kuhinje je bilo jasno da nije riječ samo o prolijevanju.

Ta džezva se i prije čudno ponašala, pucketala je i tresla se, ali još nikada nije ovako odletila. Ostala je u komadu, nigdje nije bilo nikakvog vidljivog oštećenja. Sve je to djelovalo kao kad stisnete plastičnu bocu, pa kada se ispravi, tada i odskoči. Ali ova je stvarno letjela visoko... Čistom srećom nije odletjela na mene već prema zidu te nisam zaradila nikakvu opekotinu. Dok sam narednih sat vremena čistila kuhinju, nagađali smo što bi sve mogao biti uzrok, ali ni jedno objašnjenje ne drži vodu. Ona ima dvostruko dno i činjenica je da se ne zagrijava baš ravnomjerno, ali može li je to i lansirati?

Mislim da trebam kontakte od Muldera i Scully, a možda bi mi i egzorcist dobro došao... :)))



Post je objavljen 03.07.2005. u 09:22 sati.