Starci uskoro odlaze na more i ostavljaju bracu i mene prepustene same sebe na milost i nemilost opasnostima koje vrebaju u ovom stanu (kao npr neki strojevi koje oni nazivaju perilicom sudja i vesmasinom...stogod to bilo). I prijasnjih su nas godina tako napustali a mi iskusni pustolovi smo uvijek uspjevali prezivjeti. Pa evo par savjeta za one manje iskusne:
STEP PRVI
Uzmite par lonaca pa ih odmjerite pogledom te odaberite najprikladniji za vasu misiju. Bilo bi pozeljno da su kako-tako cisti...makar to nije uvjet - pretpostavljamo da visoke temperature ipak pobiju vecinu patogenih bakterija.
KORAK DVA
Pripremite pec na drva. Nacijepajte obliznji jablan. Posluzit ce i kakav grab, lipa ili pitomi kesten. Prepoznat cete ga po smedjem stablu i (uglavnom) zelenoj krosnji. Cesto se vidja na teveju.
U nedostatku peci za drva, posluzit ce i obican tzv STEDNJAK. Bit ce vam potrebno nesto plina. Iskopajte ga na obliznjoj naftnoj busotini.
DIO CE
U odabranu posudu ulijte nesto divodikovog oksida (also known as VODA) te ju polozite na vatru i oprezno zagrijavajte dok ne provrije(to vam je ono kad hrpa mjehurica pocne divljati i izbijati na povrsinu tekucine). Tada je voda veoma vruca.
Oprez: opasnost od opeklina, ne dirati golim rukama! Primjenite zastitno sredstvo.
Po izboru i prema mogucnosti, upalite tzv NAPU (jos jedno divno cudo moderne tehnologije osmisljeno da vas hladi dok se znojite pokraj uzarenih posuda...moja bas i ne radi, usisava zrak)
ONAJ ZADNJI PIECE
Ulovite zrtvu te ju primite za uzicu i oprezno umocite u vrelu vodu.Simultano ugasite vas izvor topline. Pustite da odstoji neko vrijeme. Vas caj je gotov.
NAPOMENA: ova korisna metoda je primjenjiva i na druga jela zapakirana u toliko prakticne vrecice (tzv jela iz vrecice - kao juhe, tijesta razna...)
Autor se ogradjuje od mogucih tuzbi - navedene radnje su veoma opasne i valja ih izvoditi uz punu koncentraciju i maksimalan oprez.
Dobar tek zeli Vam Kobilino Zubalo =)
Slobodno udijelite neki svoj savjet ili recept, educirajmo svijet =)
Post je objavljen 05.07.2005. u 03:38 sati.