Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guardianangel

Marketing

Posao

Godina dana...

Ne mogu vjerovati... Prošla je cijela godina dana da radim u ovoj firmi.
I sad bi kao trebalo pogledati unatrag i vidjeti što se je naučilo i postiglo u tih prvih godinu dana mog rada kao dipl.ing.građ.

...

Eto, upravo toliko. Jedno veliko ništa. Dobro, ruku na srce, skoro ništa. Sve je ostalo kao što je bilo prvi mjesec.

Nego, malo riječi o firmi u kojoj radim; da bi slika bila cjelovita.
Radi se o jednoj maloj građevinskoj projektantskoj firmi u kojoj rade šef, šefica i JA. Zamislite atmosferu...
Šef je neki čudan tip. Taj ne govori skoro ništa. A misli da je pokupio svu pamet ovog svijeta. I uvijek je u pravu, ali baš uvijek, bilo da se govori o građevinarstvu ili atomskoj fizici. Razumije se u sve, avione, vožnju (NEMA VOZAČKE), kompjutere,... Ma, Tomislav Ladan je goli q'urac za njega. Bilo bi dobro da je istina, ali nema pojma.
Šefica je zakon. S njom čovjek može o svemu popričati na normalan način.

Ali ovaj prethodno opisani...

Nego da se vratimo na mene. Kada smo pregovaraliu o poslu dogovor je bio:
-plaća 5000 kn, od čega pola "na ruke" (tj. prijava na cca 2500)
-prijava kao pripravnik u programu "s faksa na posao"
-dodatna stimulacija na osnovu rada
Da znam, nije nešto, ali je tada zadovoljavalo. Što se tiče ovog "s faksa na posao" država im nije isplatila još ni kune (a sve mi se čini i da neće). Dodatnu stimulaciju nisam primjetio, osim onog: "Vidimo se sutra."

Sada više ne želim tako. Malo novaca dobivam na račun, mali mi je prosjek. Neka netko proba dignuti kakav kredit s tim prosjekom. U mirovinskom fondu nakon jedne godine imam ušteđen neki sitniš. Na posao putujem 50 km, i doma 50 km, što je 100 km dnevno, hoću reći da mi nisu plaćeni nikakvi putni troškovi.

Ne želim više tako. Hoću prijavu na puni iznos, ugovor za stalno i plaćene putne troškove. Ili ću potražiti neku firmu koja će mi to omogućiti. A mislim da bi relativno lako mogao naći takvu. Pogotovo ako sam budući magistar znanosti (ambiciozno). I to ću im reći.

Da, hoću.

Poznavajući sebe i svoje sposobnosti znam da radim dobro i brzo. I oni to znaju. Samo se prave da to ne vide, nikad nisam dobio pohvalu da sam nešto dobro napravio u ovih godinu dana, ali ni prigovora baš nije bilo. Jednostavno sjedim i radim. Bez pitanja.

Baš me zanima što će reći kad se potegne ovo pitanje, ugovor mi ističe 01.08.

Ako netko ima kakvog posla za ambicioznog inženjera građevine i spreman je ispuniti gornje uvijete, bilježim se sa štovanjem.

Post je objavljen 01.07.2005. u 20:05 sati.