Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

Pirate Lifestyle: Budite Cosmo-Gusar

Poglavlje II – Gusar kao personifikacija dobrog ukusa

Bliži se ljeto, a ne znate što odjenuti. Na goli kurac Vam idu trendovski šoping centri, a opet, ne želite previše odudarati od bilo kojeg kretena na ulici. Mi imamo odgovor za Vas – odjenite se kao gusar!
Pravila gusarskog odjevanja prati nekoliko vrlo važnih i u gusarskoj tradiciji ukorijenjenih pravila. Naime, gusar drži do svoje odjeće, koja je izvanjski predstavnik njegova prezira prema životu, higijeni, drugim muškarcima, maloj djeci i ostalim new age sranjima.
Gusara karakteriziraju sljedećih nekoliko itema:
1) Čelo - gusarski šešir je obavezan (prenosi se generacijama s oca na sina ili, češće, s ubijenog na preživjelog)
2) Obrazi – izbrazdani ožiljcima, po mogućnosti još otvorenim, punim gnoja. Ove sezone nose se maslinasto zeleni i žućkasto-smeđi ožiljci s dubokim sjajem nadirućeg gnoja
3) Usta – uvijek vlažna, kao kod bjesnoće. To je znak seksualno aktivnog gusara. Ladies Beware!
4) Oči - povez preko oka (neovisno o tome da li je oko stvarno ozlijeđeno, tj. da li gusaru povez uopće treba – to je statusni simbol i svaki gusar ga nosi s ponosom...a uostalom nakon nekoliko godina nošenja poveza, oko zbilja oslijepi, a povez mu onda stvarno i treba),
5) Brada – gusta, prljava, sadržava biocenozu različitih morskih i kopnenih kreatura, obično kukaca, i prigodne vegetacije. Svaki gusar koji drži do sebe nosi bradu, od rođenja pa sve do (obično bezumno nasilne i nimalo privlačne) smrti.
6) Vrat – prigodna hamajlija (gusari kao praznovjeran puk vole nositi svakakve pizdarije oko vrata, omiljeni dodaci su dijelovi tijela ubijenih žrtava, kao simbol hrabrosti; pramen kose ili prst voljene osobe, simbol ljubavi i odanosti; životinjski rep, kita, skrotum ili vime, znak privrženost životinjama... na koji god način to želite protumačiti).
7) Prsa - izrazito dlakava. Ovo je posljedica evolucijske adaptacije na opasnosti stalne izloženosti štetnim UV zrakama (gusar uvijek košulju nosi razdrljenu na pola prsa), također služi i kao seksualni simbol i znak nepatvorene muškosti.
8) Pazušne jame - Znoj ispod pazuha visoko je cijenjen, i kao eliksir i kao muzički instrument (sviranje zaraznih melodija pomoću pazuha bit će objašnjeno u jednom od idućih postova)u dugim ljetnim danima. Gusari ne cijene previše savjete iz modnih i medicinskih časopisa koji promoviraju higijenu kao stil života. Gusari ovakve i slične savjete smatraju prolaznim trendovima i s prezirom okreću od njih glavu. Gusari nisu 'komercijala'. Također, evidentna i brižno uzgojena šuma dlaka ispod pazuha – za hvatanje omanjih (jestivih) životinja.
9) Šake – ukoliko ih gusar uopće ima, obično su načinjene od nehrđajućeg metala, za one skromnijih prihoda od plastike ili gume, a često završavaju u obliku kuke, surle ili dilda. Gusar koji ne drži do zakona i društvenih konvencija, i želi privući maloljetnice, imat će privjesak u obliku plišane životinjice na svojoj metaloj šaci, a istog će rado darovati za skromnu protuuslugu - mali razgovor s djetetom u svojoj barci.
10) Pojas - remen najmanje 4 prsta širok, postavljen nonšalantno i nahero preko prepona. Važno je napomenuti da ovo područje spada među najosjetljivije dijelove gusareva tijela. Funkcija pojasa (najčešće jeftinog kožnog) jest da podržava kesu s novcem, kesu s rasplodnim materijalom i mač – tri najvažnije stvari svakoga gusara. Upravo ispod pojasa (tako da se vidi malo mesa, ali da ne izgleda tetkasto) gusar nosi široke hlače od prirodnih materijala, osobito popularni su oni od kojih izrađuju jedra, može i dječja koža (prilično jeftina)
11) Noga - obično samo jedna, obično je gola. Druga noga načinjena je od prirodnog materijala i odražava osobnost gusara koji ju nosi. Na visokoj je cijeni vrba i bukva dok je hrast ove sezone totalno 'out' ('bukva is the new hrast'). Rezbarije su poželjne.
12) Stopala – često bosa, kod kapetana i ostalih časnika kožne čizme, navučene do u visinu jaja. Obično preotete od ubijenog neprijateljskog časnika. Često uzrokuju žuljeve i gljivična oboljenja, što su vrlo dobri indikatori gusarevog vremena provedenog na moru (nešto kao godovi na drveću)...

Kako biste bili sasvim sigurni da niste fulali pri izboru krpica (kako bi rekle pičkice i hipiji), ove sezone, pogledajte što nose naši modeli... Sve navedene odjevne predmete možete naći u našem katalogu, a prilagođene su džepu i zadnjeg lučkog psa.

Marko
Marko (26), aktivni gusar, model i student nuklearne fizike na sveučilištu u Oxfordu, za Vas je odjenuo iznimno šik varijantu primjerenu mladim mornarima, isfuravajući image casual gusara. Kosa je razbarušena (styling: bura), zauzdana jedino crnom maramom otrgnutom s mrtvačkog vijenca (besplatno). Zubi, naravno nisu oprani, već ih proljeno sunce obasjava varljivom svjetlošću. Oko vrata Marko nosi još jednu maramu, ovu otrgnutu iz ruku njegove umiruće majke (cijena: ubojstvo majke, dakle besplatno). Tu je i zlatni medaljon (cijena: malo krvi na maču) ukraden od gradonačelnika jednog pitoresknog obalnog gradića, a znak je dubokog poštivanja lokalnih tradicija i mjesnih načina ukrašavanja. Da je isti gradonačelnik danas među živima, tj. da ga naš luckasti Marko nije izbo 67 puta u trbuh, bio bi zasigurno ponosan što njegov lančić putuje preko oceana. Nadalje, Marko nosi iznimno popularnu gusarsku košulju, tzv. gusarku (cijena: zanemariva), naravno razdrljenu na 4. gumbu odozgora. Razdrljenost košulje vrlo je bitna, a slijedi sljedeću logiku. Gusari se ne peru pa svoje tijelo ne smiju potpuno pokazati nego ga radije postupno otkrivaju, gumb po gumb. Na taj način neotkriveni dijelovi teže se prljaju. Na rukama, Marko nosi kožne rukavice, a zapravo umjetne drvene šake ispunjene slamom koje mu savršeno pristaju uz braun kožne hlače. Naravno, hlače su načinjene od umjetne kože. Marko je aktivist i sudjeluje u borbu protiv ubijanja tuljana, kitova i ostalih sumnjivijih kvazi-sisavaca. Naravno, kada smo mi to saznali objesili smo ga i oteli mu svu odjeću. Predivne kožne čizme (cijena: 3 mrtva djeteta, 2-3 tjedna čekanja da se koža stvrdne) danas nosim ja, kapetan. Iznimno su udobne, tek malo škripe, a nisam ih skidao već nekoliko mjeseci pa su se upekle, taman kako treba.


Dida
Dida Boško (169), morski vuk, institucionalizirani luđak i bivši sodomist na odvikavanju, ovoga se puta odlučio za 'dark' varijantu prikladnu za balove, domjenke i noćne prepade u mračnim uličicama. Naš 'ludi dida', kako mu od milja tepamo, sav je u crnome, a njegova odjeća je u potpunosti načinjena od ljudske kose, osim šešira, koji je načinjen od guzice stare žene koju smo pokupili u Šibeniku (cijena: zajebancija sa staricom, koja je, iako nismo sigurni, bila uzrokom Velike epidemije malih boginja na brodu, 2001.). Starina Boško nosi plašt prethodno uronjen u naftu (cijena: mogućnost zapaljenja velika) i premazanu katranom, da se dobije na onom seksi metalik odsjaju. Ovaj gusar jasno govori NE! društvenim konvencijama i svoje ružno, slijepo i napola zatvoreno oko nosi nepokriveno. Bezumna hrabrost i drskost ovoga prolupalog dendija očituje se u povremenom curenju gnoja iz prostora iza očnih kapaka. Nema te djevojke na plaži koja se ne bi okrenula za ovim propalicom i osuđivanim silovateljem, kada joj ovaj zavodnički namigne! Nadalje, desnom šakom potpuno dominira jedan modni detalj – njezin nedostatak. Naime, ovom gusaru žena je odgrizla ruku (ako Vam počne pričati priču o krdu genetski modificiranih morskih pasa sa super moćima – laže), a on ju je ubrzo zamijenio ovom predivnom metalnom kukom od nehrđujućeg čelika (cijena: 129,99 kn, a ako nazovete sada dobit ćete i predivan set gusarskih sablji i prigodni nož za brzinsko 'do it yourself' obavljanje pobačaja – dezinfekcijsko sredstvo nije uključeno u ponudu!). Kuka mu je naravno poslužila za ubijanje nesretne žene, a kasnije i za njezino komadanje, što dokazuje izuzetnu praktičnost ove alatke i ujedno zanimljivog ukrasnog predmeta. Boško na batrljcima nogu nosi drvene nastavke. Primijetit će te da je način izrade i materijal od kojeg su izrađene danas prilično demode, no u skladu je s ozbiljnim look-om posrnulog gusara, prepuštenog alkoholu i tumaranju sumornim predgrađima.


Sonja
Sonja (21), mlada je pralja i povremena uličarka, dopisna studentica prava na sveučilištu Sorbonne. Nadimak ulična drolja zaslužila je svojim odvažnim stilom odjevanja i promiskuitetnim ponašanjem ulične djevojke. Njezine dubokoumne riječi 'Jebite se! Svi!' savršeno opisuju njezin način života. Sonja je mlada, inteligentna i beskompromisna, a to njezin izgled i sam odaje. Kosa ofarbana u jarko crveno (boja za kosu kupljena u DM, gdje je cijene, za nekih 20kn, ne znam, nisam peder pa da znam), zavodljiv seksi pogled (cijena: 5-6 pilula antidepresiva ili moćnih antipsihotika), bižuterija oko vrata (cijena: otvaranje i pljačka friških grobova, samo oprez! - takvi grobovi često su izvor varijeteta zaraza) i preplanula put (opet DM, nekakva sranja za samotamnjenje). Na prsima ženska varijanta 'gusarke', s malo širom kragnom u obliku papirnatog aviona. Preko košulje ide gusarski prsluk, iznimno korisna stvar i klasični odjevni predmet gusara na moru. Njegovi brojni džepovi i skriveni pretinci sadrže sve ono što gusaru može ustrebati za dugih plovidbi: laksative, WC papir i čepiće protiv zatvora. Karirani šal, nemarno i mladenački svezan oko pojasa, pravi je evergreen (cijena: uperi baki pištolj u glavu i naredi da isplete nešto što nalikuje šalu...onda je ubij). Hlače, kao i čizme su kožne, isprane i krajnje prljave (cijena: nosi TI hlače 10 godina pa ćeš vidjeti kako će biti čiste...),a Sonji omogućavaju da se lagodno kreće, parira i elegantnim pokretima zadaje smrtne udarce neprijateljima čak i u onih dana u mjesecu. Drvena potplata na čizmama korisna je kod bavljenja stepom.
Zanimljiva modna odluka naše male Sonje je varijacija kožnog remena prebačenog preko ramena (hehe, remena-ramena, jesam li Vam rekao kako je inteligentna ta naša Sonja). Njezin izbor pokazuje njezinu samosvijest i buntovnički žar karakterističan za žene u gusarima. Sonja hrabro pljuje u lice i sere u čaj svim muškim predrasudama i stereotipima. Bravo Sonja!


Vlado L.: Cres-London-Milano(raspada se pa ga ima svugdje), polagana smrt, black metal, polagana smrt
Vlado Lepra (uskoro mrtav), bivši gusar i pripadnik kolonije gubavaca na Cresu, ovog ljeta nosi maksimalno jednostavo – pokorničku halju izrađenu specijalno za njegovo raspadajuće tijelo, načinjenu od poliestera koji je u stanju zadržati sve te nezgodne tjelesne izlučevine i njihov neugodan miris. Naš hrabri 'Lepra' već nekoliko godina nosi, otkako mu je ispao nos, i pozlaćenu masku koja je vrlo 'out of this world' i evocira scene iz onog preglupog filma s Leonardom di Caprijem i njegovim bratom blizancem i zlatnom maskom i borbom za krunu... ma znate. Vlado ima i svoj vlastiti drveni štap koji mu služi za svakodnevne borbe oko hrane s lokalnim lešinarima. Kao posebnost ističemo i njegov jeftini sat, kupljen na Kajzerici od Kineza, a koji predstavlja moderniju varijantu gubavačkog zvonca koje je označavalo njihov dolazak među zdrave (normalne) ljude. Vlado se više ne treba brinuti da će mu otpasti šaka pri manijakalnom mahanju zvonom - sat svojim glasnim i iritantnim otkucajima oglašavat će se sve dok mu ne crknu baterije... dakle nekih 2 dana, pošto je kupljen kod Kineza.


Zvone
Zvonimir 'Zvone' Pizdindim (45), dipl.ing. iz Makarske. Ovaj šarmantni gusar u svojim je najboljim godinama, a njegov stav to i pokazuje. On na sebe neće staviti bilo što, već samo najbolje iz tekstilne industrije. Ne dajte da Vas njegov pogleda zavara, silovao bi i vlastitu mater, a policijski dossier će to i potvrditi – ovdje se radi o jednom slobodnom, neovisnom i odvažnom muškarcu koji se ne boji uzeti životinju u nekoj štali kada mu je gušt. Poznat je kao filantrop, yuppie i ovisnik o siru, u slobodno vrijeme bavi se reketarenjem i ucjenom, a iznad svega voli brze brodove i vjetar u kosi. Zvonin stil pokazuje njegov društveni status. Naime, Zvone nosi skuplju verziju gusarske košulje, CK gusarke (cijena 200 zlatnika), mjestimično poprskane krvlju kako bi slučajnim prolaznicima pokazala kako ovaj gusar nije za zajebanciju (a opet, ne previše poprskana, kako ne bi bila uzrokom policijske sumnje). Zvone ima metalnu šaku i njome se diči jerbo je ruku izgubio gurajući ju u vruće ulje, pijan, kako bi spasio svoju papigu. Nije uspio, ali se papiga izvrsno prepekla na ulju te je bila prava delicija poslužena uz bijelo vino te večeri. Skupi kožni pojas, širok kao dječje truplo, oko ramena, dok mu slični remen zategnuto visi preko junačkih prsa, i pokazuje njegov profinjeni ukus i želju za privlačenjem pozornosti. Svileni prsluk, pariški plave boje, savršeno se pasira s bijelom košuljom i smeđim kožnim hlačama, a kupljen je u Hong Kongu od jednog svodnika. Iste su čizme načinjene od prave ljudske kože s primjesama delfinovine. Čizme su prljave i pokazuju kako je ovaj boss spreman zasukati nogavice i skočiti u govna kako bi obavio posao. That's our guy - Zvonimir 'Zvone' Pizdindim.



Cpt. Black Adder
sisa


Post je objavljen 01.07.2005. u 19:55 sati.