Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Četvrtak u knjižnici za mlade u Držićevoj - 30. 06. 2005.

Vidim da je danas po rasporedu go s malenima u knjižnici za mlade u Držićevoj. Prošle zime sam jednom bio tamo. Dolazim tramvajem, a u tramvaju se nađosmo Zvonko i ja. Bila je to prilika da se malo popričamo, a naši razgovori su skoro uvijek samo o gou.
Priča Zvonac da je jučer u Selčini u Sesvetama bilo dosta zanimljivo. Ima dosta novih, koji su prvi puta došli. Dvanaestoro novih hvataju kamenčiće u atari-gou na 9x9. Priključila im se Katarina Bačan 25. kyu, ali je u natjecanju bila van konkurencije. Veterani sesvetskog goa braća Ivan i Josip Anić, samo promatraju igru. Od malenih je najuspješnija bila Maja Perić.
Pričamo usput i o nekima nedoličnog ponašanja. Ima u pojedinih mladih, koji su već pomalo tinejdžeri, problematičnog vladanja. Tražeći svoj put, neki nailaze na rješenja, u kojima ne poštujući druge, nameću neka svoja pravila. Kako sa njima?
Dolazimo u prostor knjižnice, a tamo malenih ko u priči. Već imaju nekoliko malih garnitura i slažu kamenčiće. Zvonac vadi rekvizite za vođenje aktivnosti.
Predlažem Franu da igramo na 19x19. On je, koliko znam, u formi. Pobjeđuje među kyuevima. Uz igru mu dajem savjete. Odigrao sam i sa Robijem i Leonom po partiju. Leon je dobar u hrvanju, pa mu predstavljam go usporedbom s hrvanjem. Nisam vješt u hrvanju, ali mislim da nešto znam, ali u gou sam doma, pa si dozvoljavam usporedbu.
Igrao sam i s jednom malom Ivonom. Kaže mi Zvonac da ona još ne ide u školu. Trudi se malena, a vidim i dobro razumije što treba raditi.
Čita Zvonko parove turnira atari-goa. Živo je, a maleni s ozbiljnošću odrađuju svoj turnir. I na kraju prva i druga su Tea i Valentina Jovičić. Robijeve su to sestre. Familija je to mladih go-igrača i igračica.
Kyuevi su odigrali go na 13x13. Fran Pejanović je bio najuspješniji, kao i često u poslijednje vrijeme. Robi je bio drugi, a Leon-Josip treći. Pozivam ih na turnir u Veliku Goricu u subotu. Dobri su i imaju volju za igru. Potrebni su im ozbiljniji turniri.
Ovdje ih je danas bilo 17. Sutra ujutro (petak) u 10 sati igra se go u knjižnici za mlade na Stračevićevom trgu. Ide ljetna škola goa. Zvonac ustrajno obilazi okupljališta malenih.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.07.2005. u 08:35 sati.