Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

I Pillage, Therefore I Am: Vodič za gusare i one koji se takovima ćute!

Poglavlje I - Što gusar jest , a što nije

SeaDogs

Prvo i najvažnije, gusar je samotnjak. Gusar nikada nije vezan ni uz koju luku, i ni uz koju osobu (osim u iznimnim slučajevima poviješću bolesti, no o tome kasnije). Gusar nema obitelj, nema psa, a bogami nema ni mačku (jerbo gusar nije peder). Gusar ima papigu.

Drugo, ali ne manje važno, gusar ima jednu ili više opakih boleština koja mu prijeti skorom smrću, mučeničkog karaktera. Gusarovom čitavom personom dominira njegova povijest bolesti. Gusar hramlje, slini, žmirka na jedno (ili oba) oko, boji se dijelova svojeg tijela (kod nekih oblika paranoidne shizofrenije), kaplje mu iz guzice, otpadaju mu vitalni organi u posebnim prigodama (na zabavama i domjencima vrlo često takvi događaji razbiju hladnoću među posadama koje se ne poznaju i pokrenu razgovor i međusobno druženje), u nemogućnosti je artikulirati određene glasove i sl. Način na koji gusar izvodi svoje dnevne aktivnosti može se očitati iz njegovog medicinskog kartona. Gusar stenje dok piša, piša dok stenje, teško obavlja sve aktivnosti reproduktivnog karaktera, sere na glas, a glasa se kao da upravo sere.

(Svaki odlazak u luku za gusara predstavlja poseban užitak. Ne samo da se u luku ide kada se najmanje 2/3 posade tjera, već se ide i za potrebom da gusari steknu nove prijatelje u vidu virusnih i bakterijskih infekcija. Gusar svoje bolesti skuplja kao što čeljade skuplja sličice za album. Neke bolesti su uobičajene i dobiju se u svakom 'paketiću', neke su specijalne i obično se svjetlucaju kada su izložene suncu – a tada često otpadnu, zajedno s organom kojeg su inficirale, dok su neke jednostavno duplići i gusar ih je već dobio nebrojeno puta.)

SeaDogs

Svaki gusar dužan je u prvih deset godina služenja na brodu steći jednu od sljedećih bolesti, tjelesnih aberacija i deformacija:
Skorbut, rahitis, genitalni herpes, sifilis, gonoreja, kila, malarija s eksplozivnim proljevom, žutica, hemeroidi, otrovanje lakom za farbanje brodova (kad je friško ofarban, brod izgleda kao velika lizalica...), manijakalna opsjednutost morem, osjećaj proganjanja (adaptacijski mehanizam na život u bijegu), sposobnost fućkanja kroz otvorene rane, vještina podrigivanja svih brodskih činova u bilo koje doba noći
Svakih sljedećih pet godina gusar je obavezan navući na sebe BAREM jednu od sljedećih bolesti:
Psihoza po osobnom izboru (vjerovanje u izmišljena morska bića je trenutno 'in'), gubitak jedne (ili obje) noge, trajna ozljeda oka, pomični bubreg, kuga, kolera, galopirajuća tuberkuloza, osaljenje jetre, potpuno uništenje jetre (alkohol be a bitch), kila u obliku neke cirkuske životinje ili francuskog kralja
Pravi morski vukovi (Više od 40 godina provedenih na moru) imaju ekskluzivno pravo na sljedeće super moći:
Vulvo-vaginalna kandidijaza, prsnuće vodenjaka, reptilsko srce, glasovi u glavi, ponoćna laktacija, pedofilija, zatajenje ili (samo kod hard-core gusara) potpuni nedostatak spolnih organa, razumijevanje elementarne matematike
Gusar ne smije dobiti sljedeće bolesti ili poremećaje koje se tradicionalno vežu uz slabiće, pedere i tinejđerice:
Anoreksija, bulimija, (gusar će si radije pojesti vlastitu noge nego gladovati), jutarnje mučnine i povraćanje (često se povezuje uz trudnice, no lako ga je pobrkati s mamurlukom te zato savjesni gusar uvijek mora balansirati između alkohola i mogućnosti društvene osude i, konzekventno, vješanja), nikturija ili noćno mokrenje (iako je gusarima dopušteno pišanje u vlastite gaće tijekom dana, preko noći ovaj čin je strogo tabuiziran, vjerojatno zbog spavanja na mrežama, poredanih obično na katove), padavica (asocira na pičkice iz romantičarskih romana), osobna higijena, njega tijela i nedajbože njega noktiju.

She-Pirate

Napomena:
1) Ukoliko posada broda ne razlikuje navedene bolesti, dovoljno je da svakodnevnim pregledom ustanove zadovoljavaju li sljedeće standarde: krvavi proljev, žuljanje oka, svrab i crvenilo u području genitalija, gusti ispljuvak boje trule višnje, govno nijanse na bazi pokvarenog sladoleda od vanilije, žega u guzici, suva kita ili ugrudvani skrotum, nesavladiva želja za slušanjem Narodnog radija (neki gusari traže da ih se veže za jarbol kada čuju zvuke onog iritantnog pedera Vicka ujutro), i sl.
2) Navedene bolesti poželjno je kombinirati kako bi proizvele maksimalni efekt na fizičkom planu gusara, uz smanjenu smrtnost. Što više bolesti po jedinici površine gusara - to veći društveni status.

PS: Svaki gusar je dužan sve svoje bolesti staviti na raspolaganje ostatku posade. Gusar to čini pljuvanjem u njihovu hranu, mokrenjem u njihove cipele kao i vrlo raširenom praksom bratimljenja (razmjenom gusarske krvi). Seksualno prenosive bolesti ne bi se trebale prenositi interno među gusarima, one se dobivaju u lokalnim krčmama i, eventualno, u štalama i kokošinjcima (tada govorimo o životinjskim vektorima zaraze).

Cpt. Black Adder
Satan's Little Helper


Post je objavljen 30.06.2005. u 20:52 sati.