Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/downgrade

Marketing

Tajna povijest Rocka

spavala sam tri sata samo sinoć, doslovno sam progutala Tajnu povijest rocka. a nije da nisam imala pametnijeg posla :( knjiga je stvarno super, i došlo mi je da opet iz početka stavim si te sve moje drage bendove i slušam i slušam, samo da slušam muziku. Thurston Moore ima najviše mislim komentara u knjizi, i puno je tih bendova utjecalo na njega, kaže on. i Lou Barlow je puno komentirao, i na kraju pod poglavljem o Minutemen sam je rekao: Ako bi se izjašnjavali o cjelovitom utjecaju, na mene su ga izvršili Minutemen. :))
jedva čekam da nabavim neke bendove koji su navedeni u toj knjizi, za koje stvarno nisam nikad čula. posebno mi je bilo dirljivo poglavlje nazvano Naivni Rock, u kojem su navedeni Shaggs, Half Japanese, Daniel Johnston i Jonathan Richman (sad mi je žao što nisam bila na njegovom koncertu u močvari). bilo je i smiješno i žalosno za čitat. The Shaggs, tri sestre koje nisu imale poima o sviranju, ali radile su to iskreno i s emocijama. i svi koji su čuli njihov album Philosophy of the World bili su u čudu, kao, šta je ovo.. Lou Barlow je rekao kad je čuo tu ploču: Bože pomozi! Ta ploča je toliko trknuta, toliko savršena. Tekstovi su cjeloviti, sviranje je odlučno, ali raštimano. Obožavao sam puštati tu ploču i promatrati kakav će biti izraz lica slušatelja... :) baš bi to voljela čuti. kao i Daniela Johnstona, koji je bolovao od bipolarne depresije, i često posjećivao institucije za mentalno zdravlje. radio je u McDonald'su i poklanjao svoje kazete svakom tko ih je htjeo uzeti. mogao je uspjeti, ali bi svaki put puko kad bi se približio tome, prestao uzimati lijekove, čak i mislio da je u misiji spašavanja svijeta. ma knjiga je puna detalja, i znam da ću je čitati još puno puta. baš mi je dobra :)
sad sam na poslu i onda idem na ispit :( i umjesto da sam jučer učila ja sam čitala o mojim omiljenim bendovima. i vjerojatno bi dobila 5 kad bi me to pitali na ispitu, šteta što ja pišem jedan od najglupljih ispita na faksu koji nije nimalo interesantan.


Post je objavljen 30.06.2005. u 11:05 sati.