Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 26. puta - Zagreb 29. 06. 2005.

Dolazimo iz Gorice Tajana i ja. Odlučila Taja igrati za listu. Namjera joj je hvatati natjecanja što je više moguće. Stigli smo u Velebit na Trgu Bana Jelačića taman prije jače kiše. Tu su već Marijan Švarc i Robi. Još se ne igra, pa se nas četvero raspoređujemo. Taja bi rado s prvim ili drugim, ali njih nema. 'Budem ja s tobom.', kaže meni. Dobro se znamo. Očekujem tešku partiju za mene. Biti će to borbena igra od početka do kraja. I bila je. Pustila mi malo, a više uzela sebi. Vidim da to nije dobar put za mene, pa krećem agresivnije na njen prostor, ali ona umrtvljuje moje grupe s kojima sam pokušao zaživjeti u njenom prostoru. Zna ona kako se to radi. Znaju mi i drugi reči, da sam ove malene predobro naučio igrati. Koliko mi je krivo, da me mlate, na neki mi je način drago. Sredila me Taja i evo je na trećoj poziciji liste.
Istovremeno su igrali Švarc i Robi. Robi je predstavnik najmlađe generacije Zagrepčana. Igra tek nešto preko godinu dana i najuspješniji je od svoje generacije u Zagrebu. Dobio je dva prednosna kamenčića i pobjedio predajom.
Ovaj puta je Marijan Sviličić došao nešto kasnije. Dolazi i Damir i kreću oni igrati za drugu poziciju liste, koju brani Damir. Bilo je borbeno, pa je čak Marijan imao dobiveno i to u završnici. Obojica neko vrijeme ne vide dobitnu kombinaciju padom velike Marijanove grupe ili njenom obranom. Damir je prvi to primjetio i oborio grupu. Tu je bilo više poena od 63, za koliko je Damir pobjedio, što znači da bi Svilac pobjedio održanjem ove grupe. Ova je partija potrajala nešto duže.
Dok su Damir i Svilac odrađivali svoju partiju, odigrali smo Robi i ja sa 9 prednosti. Bilo je tu puno zarobljenih Robijevih grupa uz dobru prigodu Robijevog učenja.
Robi, odmah po završetku Svilčeve partije s Damirom, izaziva za osmu poziciju. Bio je to revanš za istu partiju od prošle srijede, kada je Svilac uhvatio osmu poziciju. Ovaj puta mu je Robi uzvratio i oni su ponovo zamjenili mjesta na listi.
Taja je konačno dočekala situaciju za izazov za drugo mjesto, jer Damir je slobodan. Nije to bila partija velikih padova. Taja je imala nešto više i relativno mirno privela partiju kraju dobitkom. Tek što je došla i uključila se u listu, evo je na drugoj poziciji. Na prvu ne može pokušati, jer Davora već dulje nema da brani vodeće mjesto.
Za kraj je ostala još samo skoro redovna partija Svilca i Mladena s devet prednosti. Već u ranoj partiji pade velika bijela grupa i Svilac ima četvrtinu ploče i još aktivne prednosne kamenove. Reklo bi se totalan dobitak. Kreće tada, malo po malo, smanivanje prednosti. Neke grupe crnome čak i padoše i na kraju čak nije prebrojavano, jer Mladen dobiva s ogromnom razlikom.
Pogledajmo sada današnje rezultate..

Za 3. mjesto: M. Smud – T. Tumpa ( 7 prednosnih kamena ) 0:1 ( predajom )
Za 9. mjesto: M. Švarc - R. Jovičić ( 2 prednosna kamena ) 0:1 ( predajom )
Za 2. mjesto: D. Kovačević - M. Sviličić ( ravnopravno ) 1:0 ( 62,5 poena razlike )
Za 4. mjesto: M. Smud R. Jovičić ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( puno razlike )
Za 8. mjesto: M.Sviličić - R. Jovičić ( 7 prednosnih kamena ) 0:1 ( 44,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: T. Tumpa - D. Kovačević ( 3 prednosna kamena ) 1:0 ( 13,5 poena razlike )
Za 4. mjesto: M. Smud M. Sviličić ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( puno razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 29. 06. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Tajana Tumpa 8. kyu Velika Gorica
3. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod,
4. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
5. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
6. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica,
7. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
8. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
9. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
10. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
11. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
12. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
13. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
14. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb,
15. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb,
16. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb.
I dalje očekujem mlade Zagreba da se uključe u listu. Praznici su.
bl. Muradenu

P.S. Bio je ovo 500. post u ovom blogu.


Post je objavljen 30.06.2005. u 08:47 sati.