Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Duvnjaci piju azbest

ALARMANTNO Usputna izjava općinskog vijećnika uznemirila građane

TOMISLAVGRAD - Ako su se Duvnjaci ičime do sada mogli pohvaliti onda su to bili čist zrak, zdrava voda za piće, odnosno zdrava, nezagađena životna sredina.
No, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća vijećnik dr. Josip Perić kazao je nešto što je uznemirilo građane i potvrdilo dugogodišnje glasine kako nešto ima na ovom području što uzrokuje povećanje broja oboljelih od kancerogenih bolesti. Usputno, u raspravi o uporabnoj dozvoli za Gradsku sportsku dvoranu i o problemima vezanim za njezino izdavanje, liječnik, dr. Perić, kazao je: - Znam da ću sablazniti građane kad kažem da ni gradski vodovod nema uporabnu dozvolu, a funkcionira godinama. Kao učenik sam postavljao azbestne cijevi za taj vodovod, a danas kao liječnik tvrdim da te cijevi proizvode kancerogene tvari. Pa je li itko postavio pitanje uporabne dozvole za vodovod?
Uporabnu dozvolu nema ni kolodvor, a koristi se godinama, da ne spominjem mnoge druge javne objekte koji nemaju uporabnu dozvolu - izjavio je, uz ostalo, dr. Perić.
Da je to izjavio vijećnik nekog drugog zanimanja građani mu ne bi vjerovali, ali kada to izjavi liječnik, tada se Duvnjaci doista trebaju upitati kakvu vodu piju. Ali, da sve ne bi ostalo samo na uznemirenosti građana hitno bi trebalo ispitati navode dr. Perića, ali provesti i istraživanje je li doista povećan (i ako jest, za koliko) broj oboljelih od kancerogenih bolesti na duvanjskom području i je li razlog tomu voda koju piju građani?
Bez stručnog istraživanja i javnog prezentiranja rezultata, izjava dr. Perića samo će pojačavati sumnju, a glasine (ili možda strah od istine) mogu dosegnuti velike razmjere!
( Vecernji list)

Post je objavljen 30.06.2005. u 01:22 sati.