Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cvrlee

Marketing

Sutra kad postajem dipl.ing.

U petak je dan D, odnosno dan kad ću ja ( bar bi trebala) postati dipl.ing.
Moram priznati da se čudno osijećam, ustvari, nemam prikladne riječi kojom bi opisala moje trenutno stanje... strah, uzbuđenje, trema, a možda čak i tuga kad se sjetim da je to službeni kraj mom studentskom životu koji je btw. bio prva liga ili kako bi moj otac rekao: ¨Svršio je kurbin pir¨.
Da ne pilim sa tim nostalgičnim i sentimentalnim spikama preći ću na konkretnije stvari, a to je organizacija slavlja.
Uvijek sam govorila kako ću kad diplomiram napraviti tulumčinu koja će svima biti definicija pravog diplomskog tuluma.
E pa tu sam napravila grešku number 1., jer kad sam stavila cijelu računicu na papir lagano mi je pozlilo. S obzirom da nemam vikendicu u blizini, a ni moji frendovi, trebala bi iznajmiti nekakav prostor na šta ode cca. 1000 kn. Naravno, izabrala sam svoj stan. Barem jedan trošak manje, šta i nije zagarantirano u slučaju dolaska pandurije na vrata i pisanja prijave zbog remećenja javnog reda i mira. To se nikako ne smije isključiti ako živiš u ogromnoj zgradurini kao i ja, sa bezbroj nadrkanaka koji samo čekaju razlog za tipkanje 92.
Slijedeća stvar je nabavka cuge i hrane, uslijed čega dolazi do paranoje da će nečeg biti premalo. Rezultat toga je pisanje popisa ljudi po stotinu puta, računanja koliko čega treba i koju cugu uopće kupiti.
Hrana i nije toliko bitna jer tu uvijek pali klasika – pršut, sir, hladne salate i par kolačića.
Jedna od najbitnijih stvari na tim polu-čajanka-tulumima je muzika, odnosno problem kako svima ugoditi. U mom slučaju nikako, jer da sam mogla birati šarolikije društvo ne bi tako izabrala.
Tu ima svega... od onih koji padaju na hitiće i domačice, pa do partijanera i rockera. Vjerojatno ću se na početku oko toga najviše živcirati, ali već nakon čaše-dvi i gore se stvari zaboravljaju pa ću valjda i to.
Kad se svi dobro ponapijamo i najedemo slijedi definitivno najgori dio...čišćenje stana. Odmah se sjetim starih tuluma i krvavih koljena i dođe mi da odustanem od svega, ali kvragu sve... ipak se samo jednom u životu diplomira!


Post je objavljen 30.06.2005. u 00:00 sati.