Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Kako igrate boju?

J 8 5 4 3

A K 9 2

Kako igrate ovu kombinaciju u adutu ? Ne stojite dobro u meču i treba vam swing. Izlicitirali ste teški slem i ovo je adut. Morate uzeti sve adutske štihove. Kakav vam je plan? Protivnici nisu licitirali, jedino se West nakon as herc atake raspitivao za objanjenje licitacije

Na Tenerifama se upravo igra otvoreno Evropsko prvenstvo. Na timskom turniru sastali su se jaki talijanski tim Lavazza i tim Bereket. Ovu kombinaciju u adutu igrali su Lanzarotti i Buratti, ovogodišnji pobjednici Cavendish turnira. Nih dvojica su veoma uspješan par koji je već godinama u svjetskom vrhu. Sredinom devedesetih su nastupali za talijansku reprezentaciju na svjetskim i evropskim takmičenjima, međutim nakon svađe sa suigračima istupili su iz tima. Sada nastupaju za španjolsku reprezentaciju.

Buratti je povukao dečka sa stola. East je igrao malu. Nakon dužeg razmišljanja Buratti je propustio dečka i uzeo sve štihove jer je East imao Q106. Na kraju borda East, Bereket, pristupio je sucu i žalio se na neobično ponašanje mrtvaca. Po njegovim navodima nije pokazivao karte pa se mrtvac sam nagnuo i pogledao mu list. Nedugo potom stavio je ruku sa položena tri prsta na zapešće desne ruke. Ukupno je tri puta tokom meča primjetio tako položenu ruku.

Direktor turnira je sazvao igračko vijeće koje je saslušalo suca i sve igrače. Mrtvac se branio da uvijek kao mrtvac odmara tako ruke. Također je ustvrdio da ima 20% vid na lijevom oku i da mu sa te strane svi crveni honeri izgledaju jednako. South je objasnio svoju liniju igre potrebom za swingom od 20 VP i 'da je tokom turnira uvidio da se karoni uvijek loše raspodjele'. Također mu je bilo sumnjivo Westovo raspitivanje nakon atake herc asa iako nije bilo herc kjubida u toku igre.

Žiri je odlučilo pozvati se na članak 91B: direktor (i na poziv žiri) ima pravo diskvalificirati natjecatelje sa razlogom.

Lanzarotti i Buratti su diskvalificirani sa turnira. Tim Lavazza je izgubio meč sa 0:18 dok je rezultat za stolom bio 22:3, zbog čega se nisu kvalificirali za daljnje takmičenje. Problem će dalje rješavati Credentials Committee evropske bridge federacije.

Post je objavljen 29.06.2005. u 22:59 sati.