Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grungefreak

Marketing

........

evo nekih članaka iz novog broja KLIKA!......
....BIJELE PRUGE: White Stripes 5. 7. u Klaonici u Zagrebu? Ni sam Nečastivi to ne bi bolje složio!...
...Fućkaš sve Blues Brotherse, Chuck Berryje i Ten Years Aftere! Kad smo zadnji put doživjeli da nam u goste dolazi bend čiji aktualni album ima cijelu stranicu recenzije u svakoj bitnoj glazbenoj novini? Zato svaka čast Jacku i Meg i onome tko ih je doveo!

Kad vas diskografska kuća izvijesti da se neki bend vraća sa "svojim najosobnijim i najemotivnijim albumom dosad", akustičnom pločom na kojoj su "posve ogoljeli svoju glazbu", a kritičari, nedajbože, primijete da sve skupa više zvuči kao solo album pjevača, u prijevodu to obično znači: očekujte lijeno, nedovršeno i poluproducirano smeće. No kada se bend zove The White Stripes, takvo što može biti samo dobar znak - odlučili su napokon proširiti svoj ograničeni glazbeni vokabular. Gledajte, nije da mislimo da ima išta lošega u poštenom prangijanju, ali Jack White nam je oduvijek izgledao kao pametnije momče; sve vrijeme smo sumnjali da tip zna puno više nego što je spreman odati. Kao vozač Porschea, recimo, koji vozi u drugoj, ali mi dobro znamo da će prije ili kasnije nagaziti na gas i nestati u oblaku prašine. Sa svojim petim albumom, "Get Behind Me Satan", Jack i Meg su napravili upravo to. Proširili su područje borbe, a samim time i publiku.
Sad, nemojte nas krivo shvatiti, nije da se ovim albumom kotrljaju masni techno beatovi, nema gudača Bečke filharmonije, a koliko smo uspjeli skužiti, nema ni dueta s Massimom niti Arsenom Dedićem. Istina, singl "Blue Orchid" lagano je nafilan elektronikom, no ostatak albuma najvećim je dijelom kao stvoren za lijeni opuštajući vikend na selu. Ima tu nježnih klavirića, ima čak i baseva (zbog čega su im se ekstremni fanovi odmah najebali majke), a imaju i instrument zvan marimba koji svi pametni kritičari u recenzijama spominju ovlaš, kao da doma imaju 5-6 komada. No, mi smo glupi kao i vi, pa ćemo vam odati da je riječ o divovskom ksilofonu koji zvuči u isti mah nježno, egzotično i moćno, koliko to udaraljke mogu biti. Takav je i ovaj album - koliko to White Stripes mogu biti. "Ploča istine", opisuje ju Jack u jednom od dva intervjua na koje je pristao ove godine. "Bit će da sam opsjednut istinom, jer meni osobno najdraže pjesme koje sam napisao vrte se oko toga. Ljudi obično pišu o ljubavi, i to je najbolja tema na svijetu, ali moj mozak je opsjednut istinom."Istina, reklo bi se, bez šminke. Za razliku od prethodnika, svjetskog megaselera "Elephant" koji se čak godinu dana kiselio na polici, najavni je singl ovaj put izašao van svega 2 tjedna po snimanju...
...za nastavak, kupite KLIK!.....


Post je objavljen 29.06.2005. u 11:42 sati.