Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Hrvoje Petrač i Nacional


Ivo Sanader je u Izraelu, zemlji za koju je Predsjednik Stjepan Mesić rekao da je ugostila Hrvoja Petrača.

Petračev odani prijatelj Ivo Pukanić u Nacionalu objavljuje da je premijer Sanader potaknuo MUP da protiv Hrvoja Petrača pokrene istragu vezano uz terorizam, odnosno povezanost sa švercerima oružjem koji su trgovali s teroristima.

Time bi, smatra Nacional, Petrač teže ostavario pravo na izraelske dokumente i bio bi dostupniji hrvatskom pravosuđu.

Samo da još dobijemo predsjednika Vrhovnog suda koji će ostavrit primjedbu Predsjednika Stjepana Mesića da Hrvoje Petrač ima pravo na novo suđenje i Kum se može vratiti bio on u Izraelu il' Turskoj.

A dok Petrač luta Sredozemljem, njegov bivši prijatelj Vladimir Zagorec nastavlja s poslovima u Hrvatskoj. Kako izvještava Pukanićev Nacional Zagorec, u otmici čijeg sina je prema nepravomoćnoj presudi suca Ivana Turudića, sudjelovao i Hrvoje Petrač stoji iza firme Heli koja je glavni kandidat za dobivalje koncesije na hitnu helikoptersku službu.

Prošlih se tjedana pravosudnim kuloarima proširila priča da će se Zagorec i Petrač pomiriti. Sudeći prema Nacionalovom tekstu ta priča više ne vrijedi.

Nacionalova investigativna uzdanica broj 2 Berislav Jelinić otkriva da je prije tvrtke Heli, odnosno Vladimira Zagorca, s tvrtkom Eurocopter poslovno surađivao Hrvoje Petrač.

Čak da je Petrač u Hrvatsku dovodio Eurocopterove dužnosnike Karla Meszarosa i Wolfganga Sprössera, a da je potonji izradio jednu studiju o mogućnosti korištenja Eurocopterovih helikoptera za posove hitne službe u Hrvatskoj, čije je dijelove Zagrorec iskoristio u izradi svog magistarskog rada.

A bivši ministar pravosuđa i aktualni odvjetnik Vladimira Zagorca Miroslav Šeparović baš se sad našao gurati svog bivšeg pomoćnika u ministarstvu, suca Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića, koji je Petraču dosudio šest godina, za predsjednika predsjednika Županijskog suda.


Post je objavljen 28.06.2005. u 15:39 sati.