Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go je i preko ljeta u zagrebačkim knjižnicama za mlade - Ljeto 2005.

Dolaskom ljeta završila je nastava u školama. Najveći dio rada s mladima u gou provodila se u školama kao vannastavna školska aktivnost. Školske go-sekcije su radile u velikogoričkim osnovnom školama nakon redovne nastave. Jednom tjedno poslije petog školskoga sata u trajanju od po dva školska sata igralo se na pločama 9x9 ili 13x13 zavisno o jačini učenika u go-igri. Igrani su turniri. Sve to zamire preko školskih praznika. Ostaju u Velikoj Gorici još subotnji turniri koji se održavaju redovno bez zastoja. Tako je to u Velikoj Gorici.
U Zagrebu se dešava nešto drugo. Dolazak praznika je početak aktivnosti u gou s mladima. Zvonko Bednjanec, član Go-kluba 'Velika Gorica' obilazi gradske knjižnice za mlade. Uči ih prve poteze u ovoj igri. Sa onim naprednijima igra na većim pločama. Ovo je druga godina takovog Zvonkovog rada i možemo reči da je sustav takovog rada zaživio. Od prošple godine imamo poveći broj mladih zagrebačkih kyueva. Sada dolaze novi klinci i klinceze i uključuju se u natjecanja u zarobljavanju kamenčića. Zvonko sve to vodi na veliko zadovoljstvo malenih. Zavolio Zvonac ovu igru. Tko god zaželi igrati Zvonac će nači načina kako da nauči igru i da se oproba s drugima.
Pogledajmo raspored rada go-grupa po knjižnicama za mlade. Nisu uključene sve, jer Zvonac je samo jedan i nebi stigao opslužiti sve, ali se ta aktivnost njeguje u onim knjižnicama za mlade u kojima je bio pokazan interes prošlu sezonu.

Svaki utorak u 17:00 knjižnica 'I.B.Mažuranic, Folnegovicevo naselje

Svaku srijedu u 17:00 knjižnica Selcina u Sesvetama, a od 1.srpnja u 10:00

Svaki cetvrtak u 17:00 knjižnica 'Marin Držic', Držiceva 10

Svaki petak u 17:00 Gradska knjižnica, Starcevicev trg, a od 1.srpnja u 10:00.
Danas je utorak, pa maleni navalite u knjižnicu u Folnegovicevom naselju. Ima tamo vec jakih igraca, ali i onih koji tek pocinju. Ako sticek Zvonko zakasni 10-tak minuta pricekajte. Možda je zapeo u prometu. Ide što tramvajem, što pješice.
Tu i tamo doci cu i ja.

bl. Muradenu


Post je objavljen 28.06.2005. u 15:42 sati.