Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Umjesto komentara Mati Bašiću


Evo komentara Mate Bašića na post o Vinku Sindičiću kojeg sam znatno skratio da bespotrebno ne odvači pažnju čitateljima:

Cestitam, Peratovicu, nisam ni znao da u svojoj nevjerojatnoj menazeriji likova - s kojima samo ti medju tolikim hrvatskim novinarima ispijas kavu i reklamiras ih gdje god stignes - pored ostalih, imas i ovaj, gotovo najznacajniji lik. Kakvog li su okusa te vase kave? Mirisu li na barut i krv? Ili na "slobodu udruzivanja"? Inace, umjesto sto sam sebi saljes komentare, i umjesto sto si sa www.hsp1861.hr skinuo samo mali dio jednoga mojega staroga teksta, mogao si ga skinuti cijeloga, ili makar postaviti link, kako bi moguci citatelji tvojega bloga znali o cemu je rijec. Umjesto tebe, to sam ucinio ja. (M.B.)


Dakle, link na njegov tekst postoji u prethodnom postu, pa sam brisao ostatak komentarske trakavice.

A evo i mog odgovora Matanu:

Bašiću, zašto si ne otvoriš blog?!

Glede kave sa Sindičićem... Sjećaš se da mi je Sindičić iz zatvora slao materijale protiv Majereskog (da je osuđivan za pedofiliju). Sad me opet napao što sam išao razgovarati s Majerskim jer da je on pedofil. Rekoh mu isto što sam rekao i Josipu Perkoviću 1998. (sjećaš se): "nisam s njim razgovarao o seksu, već o Udbinim ubojstvima".

Razgovaram sa svima do kojih uspijem doći i koji mi ne prijete da će me ubiti. Ti se stalno držiš samo Bože Vukušića.

Zar on nije sjedio u Njemačkoj u zatvoru zbog pomaganja pri ubojstvu Jusufa Tatarina. Ti napisa politički osuđivan. I Sindičić za sebe tvrdi da su ga Britanci osudili zbog politike. Reci ti meni zašto državno odvjetništvo RH nije prihavatilo kaznenu prijavu Ivana Cerovca protiv nepoznatog počinitelja, a za ubojstvo Brune Bušića, a ne ovu koju je složila Božina Komisija protiv Sindičića, a koja je unaprijed bila osuđena na propast?!

Prije ovih tvojih Božinih ispovijesti objavio sam veliki tekst (20 kartica) u Globusu u kom sam prije suđenja Sindičiću pokazao da neće biti elemenata po kojima bi mogao biti osuđen, te da mu se neće moći ni za što drugo suditi (obitelj Ševo) jer zahvaljujući Boži Vukušiću i Vici Vukojeviću Britanija ga izručuje Hrvatskoj samo zbog sumnji u ubojstvo Brune Bušića, dakle svaki drugi proces bio bi nezakonit. Jesi ti Bašiću znao da je Brunu Bušića ubio čovjek kog je on poznavao, s kim se išao susresti...

Sjećaš se da je Boris Maruna izjavio Vladi Vurušiću da se ubojice Brune Bušićeve nalaze na njegovom pogrebu u Zagrebu (1999-e.) Sindičić je u to vrijeme sjedio u Remetincu. Na njega Maruna nije mislio.Post je objavljen 28.06.2005. u 11:55 sati.