Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Hrvatski robovi

U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ govorilo se o novootvorenoj autocesti prema Splitu. Među gostima su bili i rednici na tunelu Mala kapela kojima je Coopconstruttori ostao dužan po nekoliko neisplaćenih plaća.

Kao i u slučaju „Sljemena“, Božidar Kalmeta pozivao se na to da je dužnik privatna firma i da tu država ništa ne može. Da stvar bude grotesknija, predstavnik HAC-a je rekao da to za njih nije nikakav iznos, ali da oni nemaju zakonskih mogućnosti preuzeti na sebe taj dug.

Dakle ima se novaca za sanaciju raznih propalih (čitaj opljačkanih) banaka, ima se za izlaz Vučevica koji se nalazi u nedođiji i nema nikakvog smisla (osim dolaska u Sanaderovu rodnu grudu) jer još treba probiti tunel kroz brdo da bi izbili na obalu, ima se za svečano otvaranje autoceste u maniri komunističkih sletova, ali se nema za ljude koji su pošteno radili.

Za one koji će sad pomislit da Vlada RH ima pravo kad kaže da se radi o privatnoj firmi, prisjetimo se da je ta ista vlada odabrala na natječaju Coopconstruttori unatoč cijeni radova koja je bila za 40% niža od slijedećeg najboljeg ponuđača i za koju se odmah znalo da je nerealna. Ako se netko misli pozivati na pravnu državu, onda neka prvo odgovaraju oni koji su dali posao u ruke Coopconstruttoriju koji je završio u stečaju.

Post je objavljen 28.06.2005. u 10:23 sati.