Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing


.
Traume iz prošlosti
.

Moj nekoć jako dobar prijatelj, najpametniji čovjek kojeg poznajem, čovjek ogromnog senzibiliteta i skoro natprirodnog razumijevanja ljudske psihe, ali i tolike neposrednosti u komunikaciji da svi koji ga površno poznaju misle da je on ludi čudak, da je nepristojan i najveći egoist koji je ikad hodao zemljom, a zapravo nikad nikoga nije nešto tražio za sebe i uvijek svima želi pomoći, izjavio je jednom ovo:



Volio bih da sam svim ženama bio prvi, o kako bih to volio! Poštedio bih ih idiota koji su ih sjebali u fazi kad su bile najosjetljivije, a ja sad, ako želim biti s njima, moram zbog toga ispaštati!


Jelda taj nastup izgleda jako egoističan? A on zaista svim tim ženama želi najbolje! I zaista je senzibilan, uvjeren sam da je prilično točno to što on kaže - da bi žena kojoj bi on bio prvi nakon njega samo mogla otvorenije, hrabrije i kvalitetnije ići dalje, on im nikako ne bi naškodio. To što je pritom izjavio da tada ne bi morao ispaštati, to je iz njegovog kuta gola istina - tu nema egoizma već je tu činjenica da on ispašta jer žene s kojima je u vezi imaju duhove iz prošlosti! On samo tu činjenicu, kao uostalom i sve druge činjenice koje zna, iznosi 'u glavu' i bez krzmanja!

Da u tim riječima ima nešto uvjerilo me iskustvo - sve žene koje znam a s kojima sam bio dovoljno blizak da saznam malo 'prljavije' detalje iz njihovih života - sve do jedne vuku za sobom neku traumu iz prošlosti koji im je nanio netko s kim su bile u vezi! To je u 90% slučajeva bio njihov prvi ili drugi momak!

I sve one imaju neke strahove uvjetovane tom traumom...i ispaštao sam. Jesam! Zbilja jesam!


Vaš Ddadd


PS:slika nema veze sa tekstom, samo mi se sviđa...pogodite zašto :-)

Post je objavljen 28.06.2005. u 02:07 sati.