Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

NABIJEM NA... FRANCUSKE POLITIČARE I PEDERE!

Francuskoj treba EU s Turskom.

Francuska ­ne želi Hrvatsku­ u Europskoj Uniji
Predsjednik većinske stranke u Francuskoj i drugi čovjek u francuskoj vladi Nicolas Sarkozy zauzeo se u ponedjeljak u razgovoru s premijerom Dominiquem de Villepinom za "suspenziju proširenja" Europske unije za sve zemlje osim Bugarske i Rumunjske. Ovom izjavom Sarkozya nastavlja se od prije dva tjedna promovirana politika Francuske. Naime, nakon što su Francuzi izrekli "NE" ustavu i nakon neizglasavanja proračuna EU-u, Francuzi su izrazili skepsu prema zajedničkoj budućnosti. Smatraju kako je prošlogodišnje proširenje za 10 novih članica bilo prenaglo stoga smatraju kako bi trebalo prestati s proširenjima.
Šef UMP-a i ministar unutarnjih poslova prvi je političar kojeg je Villepin u ponedjeljak primio u sklopu konzultacija, koje namjerava provesti slijedom odbacivanja europskog Ustava na referendumu 29. svibnja.
- Treba suspendirati proširenje barem dok se ne reformiraju institucije. Europa mora imati granice. To što kažem ne obuhvaća Rumunjsku ni Bugarsku koji su već toliko odmakle u procesu da nema povratka natrag, ali obuhvaća sve ostale - rekao je Sarkozy. Sličnog stava su i predsjednik Jacques Chirac i premijer Dominiquem de Villepinom.

Post je objavljen 27.06.2005. u 13:17 sati.