Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Vinko Sindičić u obračunu s Britanskom Krunom


Update:

Sindičić tuži poznate Riječane zbog oduzete imovine

MILANO – Bivši udbaš Vinko Sindičić najavio je jučer na konferenciji za novinare u Milanu kaznene prijave protiv bivšeg premijera Ivice Račana i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. »Račan će morati na sudu odgovoriti zašto se umiješao u moju kupovinu hotela 'Vis'«, kazao je Sindičić, koji je slabo posjećenu konferenciju za novinare održao u milanskoj palači Serbelloni, u kojoj je izložio i svojih dvadesetak slika što ih je naslikao u zatvoru. Sindičić je najavio da će za dva tjedna na svojoj internet stranici objaviti prve tajne dokumente što će, po njegovim riječima, objasniti tko ga je 1988. godine poslao u Škotsku i što je tamo radio...


Očekivao sam puno više od ove Sindičićeve pressice jer je najava bila pompozna...

27. 06 2005., ponedjeljak

Vinko Sindičić



I Vinko Sindičić, ex inmate of Her Majesty’s Prisons, both, of Edinburgh as well as Perth respectively, having there served 10 years and 3 days of a 15 years imposed sentence by the High Court of Justitiary in Dunfermline, Scotland, for an alleged attempt of murder upon a Croatian national Nikola Štedul, that factually never ever did occur, herby I do invite you formally to honour the press conference given by myself, that will take place on Monday, the 04th July, 2005, at 16.00 hours in “Palazzo Serbelloni”, hall “Sala Montanelli” within the venerated institution “Circolo della Stampa”, Corso Venezia 16, Milan, Italy.

www.queens-enemy.com


Eto, i Vinko Sindičić si napravio web stranicu i najavljuje međunarodnu press konferenciju na kojoj će razotkriti još jednu britansku bjelosvjetsku zavjeru.

Kada je jesenas ubijen riječki ugostitelj Branko Bijelić, poznat kao vlasnik kafića Sport u kom je do udaje za Stjepana radila Snježana Tuđman, Vinko Sindičić se pobojao za vlastitu sigurnost.

Dao mi je intervju telefon, a potom je i doputovao u Zagreb te smo se našli Kod Dragice u Aleji propalih kolumnista.

Kolege Zdravko Milinović i Antun Masle nisu mogli doći sebi kad su vidjeli s kim pijem kavu.

Vinko Sindičić me uvjeravao da je Branko Bijelić imao zadatak ubiti njega, pa kad to nije supio, sam je ubijen. Naravno, nije ga ubio Sindičić, nego oni koji su mu naložili da ubije Vinka.

To je Sindičićeva priča o čovjeku za kog godinama govorilo i pisalo da je bio jedan od poznatijih suradnika UDB-e iz Rijeke i koji je bio svjedok na suđenju za ubojstvo Brune Bušića.

Nakon te, prešli smo na priču o Britanskoj Kruni.
Britanci su mu namjestili atentat na Nikolu Štedula. Nezakonito mu sudili.

Uvjeravajući me da nije bio UDB-in agent ubojica Sindičić mi je pokazao Domovnicu koju je dobio dok je sjedio u Škotskom zatvoru, a koja mu je izvađena čim je Zakon o hrvatskom državljanstvu stupio na snagu.

Uz sebi svojstven zagonetan smiješak nekoliko je puta niječno odgovorio na upit je li mu glavna logistika dok je bio u zatvoru bio Josip Perković, dugogodišnji šef UDB-e za emigraciju, a kasnije glavna Šuškova uzdanica u MORH-u.

Lik i djelo Vinka Sindičića još uvijek su enigma za brojne istraživače hrvatske terorističke emigracije i UDB-e.

Primjerice, Zvonimir Despot nedavno piše da je HRB (Hrvatsko revolucionarno bratsvo) bila jedina emigransta organizacija u koju se nije infiltrirala UDB-a.

Jedan od osnivača HRB-a bio je pokojni Josip Senić za čije ubojstvo je dio emigracije krivio upravo Vinka Sindičića.
Na suđenju za Bušićevo ubojstvo pri suočenju sa svjedokom Mehom Zagorčićem Vinko Sindičić se pohvalio da je bio član HRB-a:


Sindičić je u potpunosti odbacio svjedočenje, navodeći da je »Zagorčićev iskaz čista izmišljotina«. Sindičić tvrdi da je bio član HRB-a (u originalnom tekstu je krivo otisnuto HRZ-a op. ž.p.) te da je upravo Zagorčić isključen iz članstva, zatim da Jelić nije ubijen, nego je umro od srčanog udara, a odbacio je i tvrdnju da je dojavio njemačkoj policiji pokušaj atentata na jugoslavenskog konzula i da je u vezi s tim slučajem proveo 14 dana u zatvoru.

Vedrana Bobinac, Vjesnik, 10. prosinca 1999.


A evo što advocatus diaboli 45 linesa, časni Mate Bašić piše o Vinku Sindičiću:

"Sindičića sumnjiče još od konca šezdesetih, kad je postao sumnjiv kao organizator atentata na dr. Branka Jelića, predsjednika Hrvatskog narodnog odbora (HNO). Na temelju određenih informacija može se sumnjati da je sudjelovao, uz slučajeve Bušić, Štedul, i u ubojstvima Josipa Senića u Njemačkoj, tročlane obitelji Ševo u Italiji i Stanka Nižića u Švicarskoj. Neki čak tvrde da je, zajedno sa Željkom Ražnjatovićem Arkanom, imao prste i u ubojstvu Stjepana Đurekovića", izjavio je potpisanom novinaru Bože Vukušić u studenomu 1998. godine...

Hrvatski vjesnik (Melbourne - Australija): 20. 8. 1999.


Post je objavljen 05.07.2005. u 08:50 sati.