Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 25. 06. 2005.

Od 28. svibnja nismo imali naše redovne subotnje turnire u Velikoj Gorici. Razlog tome su bili turniri na kojima smo igrali za rating bodove EGF-e. Redom su to bili u Cormonsu ( Italija ), Velikoj Gorici i Zelenkovcu ( BiH ). Svi su igrani tijekom lipnja i imati će djelovanja na novo stanje liste početkom srpnja.
Ovim turnirom krenula je serija ljetnih turnira Go-kluba 'Velika Gorica'. Igrati ćemo ih svake subote, a iznimka će biti u vrijeme odlaska na turnir u Pardubice u Češku.
Završila je školska godina i djeca odlaze na ljetovanja. Neki ostaju kod kuće, a oni koji igraju go, mogu igrati na našim turnirima. Od desetoro, danas okupljenih na turniru, petoro su učenici osnovnih škola. Još nisu otišli na ljetovanje, a neki možda niti neće, ali turnire će posjećivati.
Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u Zagrebačkoj 90. Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byoyomi od 5 sekundi za potez. Sistem je bio švicarski, a partije prednosne po razlici u kategorijama minus 2 kamenčića. Igra je počela u 10:30.
Pogledajmo završnu tablicu današnjeg turnira.

1. Mladen Smud 2. dan, 4 boda i sos 16,0
2. Matej Zakanj 9. kyu, 4 boda i sos 13,5
3. Tea Robotić 7. kyu, 4 boda i sos 10,5
4. Tajana Tumpa 8. kyu, 4 boda i sos 7,5
5. Marko Ugarčina 12. kyu, 2 boda i sos 13,0
6. Ivo Borić 23. kyu, 2 boda i sos 1,0
7. Marijan Švarc 17. kyu, 1 bod i sos 13,5
8. Siniša Zadjelović 10. kyu, 1 bod i sos 12,0
9. Adil Karupović 23. kyu, bez bodova i sos 12,5
10. Marcela Kovačić 24. kyu, bez bodova i sos 4,0
Nema novih kategorija.
Najzanimljivija, a i najjača partija prvoga kola, je bila između Tee i Mateja. Tea je igrala na sva tri spomenuta turnira za rating-bodove i u formi je. Nadjačala je Mateja. U ostalim partijama istoga kola Marko je pobjedio Marijana, Siniša Adila, a Mladen Marcelu. Tajana je kao neparna ostala bez protivnika na startu i dobila bod bez borbe. Nažalost takav bod ne nosi sos-bodove, a to joj može nedostajati na kraju turnira u određivanju redoslijeda, što joj se i dogodilo. Već nakon prvih partija nas je morala napustiti Marcela. Ostaje nas osmero i svi će sada imati protivnike.
Drugo kolo sparuje pobjednike iz prvoga. Tea pobjeđuje Sinišu bez komija i bez prednosnih kamenova kao bijela, a Mladen sa tridesetak poena Marka uz devet prednosnih kamenova. Tajana s najvećim startnim brojem opet ostaje zadnja od onih s jednim bodom i dobiva protivnika bez boda. To će joj još više iskvariti sos-bodove, mada će vjerojatno dobiti novi bod. To se i desilo. Uvjerljivo je savladala Adila s devet prednosnih kamenova. Od poraženih u prvom kolu jedini pobjeđuje Matej i počinje svoj lov na vodeće. Pobjedio je Marijana s šest prednosti.
Ostaju nepobjeđeni Tea, Tajana i Mladen. Derbi je između Tee i Mladena. Mladen daje šest prednosnih kamenova. Bilo je frkovito, ali se Mladen nekako provukao i bilježi i treću pobjedu. Tajana pobjedom u ravnopravnoj partiji protiv Siniše drži korak s Mladenom. Razračunati će međusobno u četvrtom kolu. Matej drži priključak na bod zaostatka pobjedom protiv Marka. U ovom kolu prvu pobjedu na turniru ostvaruje Marijan protiv Adila.
Taja u četvrtom kolu igra s Mladenom uz sedam prednosnih kamenova. Iz otvaranja ima veliku prednost. U završnici Mladen hvata veliku grupu njenih kamenova u borbi grupe bez i sa okom. Tajanina je grupa imala premalo sloboda, koje nisu bile u dodiru sukobljenih cjelina, da bi oborila protivničku s okom. Ode tako bod na Mladenovu stranu i on sada sam vodi, bod pred pratiteljima, kolo prije kraja. Matej brzo riješava partiju sa Sinišom i ostaje u pratnji vodećeg. Tea mu čini društvo pobjedom protiv Marijana. Marko je protiv Adila ostvario svoju drugu pobjedu. Došao nam je i Ivo. Radio je ujutro, pa je stigao tek na četvrto kolo. Kao neparni dobiva prvi bod bez borbe.
Poslijednje kolo je. Matej ide na vodećega. Osam je prednosnih kamenova za Mateja. On to dobro koristi. Zabetonirao je jednu stranicu, a na drugoj su borbe. Nastaju zapleti iz kojih se Matej izvlači. U sredini ploče luta Mladenova poveća grupa. Šansa je u borbi do pada između dviju grupa. Matej je za slobodu brži i pada velika Mladenova grupa u sredini ploče. To je još jedan dokaz napredovanja Mateja. Tea pobjeđuje Adila s devet prednosti, a Tajana Marka s dva i ostaju bodovima uz Mateja, a sada i uz Mladena. Četvorka je na vrhu tablice sa po četiri boda. Od ostalih jedino novodošli Ivo pobjeđuje protiv Marijana.
Na kraju je četvorka s 4 boda s prednošću od 2 boda pred petoplasiranim. Odlučuju sos-bodovi. Već smo ranije vidjeli, da Tajana nije imala sreće s izborom protivnika na startu. Imala je najslabije sos-bodove i četvrta je. Tea je treća, Matej drugi, a turnirsku pobjedu je odnio Mladen. Odigrao je sa svima najjačima, a to znači da ima najjviše sos-bodova.
Krenula je ljetna serija. Slijedeće subote je 2. Ljetni u Centru u 10:30. Svi ste dobrodošli.
bl. Muradenu


Post je objavljen 25.06.2005. u 21:22 sati.