Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medin

Marketing

Sljedeći je Lopez

Image Hosted by ImageShack.us
Uoči dvoboja 3. kola mladi Gael Monfils se nešto prijetio, ali na kraju je uhvatio samo sedam gemova. Mario Ančić superiorno je izborio osminu finala, svladavši 'lajavog' Francuza sa 6:3, 6:3, 6:1.


Izjave 18-godišnjeg Gaela Monfilsa, koji je prvi put ove sezone nastupio na seniorskom Wimbledonu, bile su poprilično samouvjerene uoči ogleda protiv tri godine starijeg Splićanina. Novinarima je rekao da 'Ančić ima problema s mlađim tenisačima', a nije propustio ni dodati da je 'on osvojio juniorski Wimbledon, za razliku od Ančića'. Kada je došlo vrijeme da svoje riječi pretoči u djela, francuskog tenisača nije bilo nigdje.

Jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji u trećem je kolu lakše od očekivanog 'poderao' svojeg suparnika koji je, treba to istaknuti, odigrao katastrofalno. Je li to zbog odlične Ančićeve igre ili prvog nastupa pred brojnom publikom na terenu broj jedan, nije nam poznato, ali Francuz je imao tek 39 posto prvog servisa i dvostruko više neprisiljenih pogrešaka.

Mario Ančić je briljirao od prvog poena, njegov je servis-volej tenis funkcionirao gotovo savršeno, pa je već u četvrtom gemu, kod vodstva 2:1, napravio prvi break na susretu. Tu je prednost suvereno zadržao do kraja prvog seta, u kojem Monfils nije imao niti jednu priliku za obrat, a na Ančićev prvi i drugi servis osvojio je ukupno tri poena.

U drugom setu ravnopravna borba trajala je do 2:2, a onda je hrvatski tenisač, inače 10. nositelj Wimbledona, izborio dvije break lopte za Monfilsov početni udarac. Francuz je uspio stići do izjednačenja, no treću loptu za obrat nije spasio i Mario mu je oduzeo servis.

Kod 5:3 za Ančića legendarna wimbledonska kiša nakratko je prekinula susret, no to je trajalo toliko dugo da su gledatelji stigli samo popiti brzinsku kavicu te eventualno popušili jednu cigaretu. Po povratku na teren Splićanin je još jednom oduzeo Francuzov početni udarac i priveo set kraju.

Poslije toga 18-godišnji Monfils se potpuno raspao, pa je 'Super Mario' glatko obavio egzekuciju, dobivši treći niz s ekspresnih 6:1. Ančić je odlično servirao cijeli susret, imao je devet aseva (više nije niti trebalo), a na prvi servis je u cijelom meču izgubio tek tri poena. Na mreži je imao realizaciju 76 posto (26/34), a iskoristio je pet od devet break lopti.

Iako su mnogi očekivali da će Ančićev suparnik u osmini finala biti Marat Safin, taj susret ipak nećemo gledati. To je spriječio 26. nositelj, sjajni Feliciano Lopez, koji je u tri seta prilično uvjerljivo eliminirao ruskog tenisača. Bilo je 6:4, 7:6 (4), 6:3 za Španjolca.




Post je objavljen 24.06.2005. u 23:01 sati.