Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Sanaderov Akcijski plan za izručenje Ante Gotovine u mirovanju


Kako piše Marijo Kavain u današnjem Jutarnjem listu akcija otkrivanja Ante Gotovine u Italiji, o čemu je pri zadnjem susretu s Glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte istu izvještavao Glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić, u stanju je mirovanja, ako ne i gorem.

Naime, tvrdi Kavain, niti su Talijani u Hrvatsku poslali DNK s hlaća izbačenih iz automobila zajedno s printevima o Gotovini, niti su naši istražni oragni u Italiju poslali Gotovinin DNK uzet s oružja zaplijenjenog u njegovom stanu na Srebrnjaku.

Dok je Mladen Bajić izvještavao Carlu del Ponte o do tada prikupljenim informacijama o tim hlaćama ona je kolutala očima i na koncu ga prekinula riječima:

- Kad o tome budete imali nešto konkretnije izvijesite me.

Izgleda da je pokušaj, da se Gotovinu preko sumnjivih dokaza pokuša premjestiti u Italiju, propao u kolutajućim očima Carle del Ponte, pa se Državnom odvjetništvu, policiji i POA-i sad čini besmislenim petljati s DNK.

A nema ni drugih naznaka da se išta poduzima kako bi se najtraženijeg hrvatskog bjegunca lociralo i transferiralo, kako je to sažeto rekao predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Dunja Zloić Gotovina produljila je muževo članstvo u HAK-u - jedina je novost iz domaćih izvora o Kristijanu Horvatu.

Dio bosanskih medija iznova je potaknuo nagađanja da se krije u Hercegovini.

Čini se da svi zapravo čekaju rasplet najava o skorom haškom transferu Ratka Mladića.

Kako se može čuti iz krugova bliskih ICTY-u Carla del Ponte računa da bi Sanaderov Akcijski plan, bude li stvarne volje da ga se provede, a ne fingira kao do sada, dobiti na zamahu rješenjem Mladićevog slučaja.

- Kada se Mladić nađe u Haagu dio hrvatske javnosti koji je podržavao Gotovinu naspram Haaga neće više imati argumenata da je i Mladić na slobodi i da ga nitko ne traži. Time će i potpora koju Gotovina uživa u javnosti biti znatno oslabljena, čime će Sanader dobiti širi manevarski prostor za akcije prema njemu i njegovoj jatačkoj mreži, smatra izvor 45 linesa blizak ICTY-u.


Post je objavljen 24.06.2005. u 14:21 sati.