Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/larchtreeparty

Marketing

KAKO JE PALA TROJA (malo gusarske mitologije)

ACHTUNG! ACHTUNG!
KEINE BEWEGUNG! NICHT RAUCHEN!


MarmotaBusters

Dužnost mi je obavijestiti Vas da se pojavilo novo zlo na tržištu - Zlo koje prijeti da će ući u Vaš dom ( i šire) i pervertirati nevinu mladost Vašeg čeljadeta .
Molim, čitajte pozorno.

Pošast izazvana novom virus-igračkom, naizgled simpatičnog i krajnje nevinog naziva – 'Moj Prvi Svizac', ubrzo će osvojiti neiskvarena srca milijuna djece world-wide, predviđaju stručnjaci (za igračke !?).
No ono što se čini kao zgodan način predškolske edukacije, zapravo je vrlo lukav način obrlaćivanja još nedozrelih umova i njihovo usmjerivanje ka indoktriniranom sustavu vrijednosti bliskom tzv. 'sotonističkom krugu' okupljenom oko George 'Čovjeka sa Tisuću Lica' Busha; i Tony 'To Je Moj Lješnjak' Blaira.

HoleyMoley

Ne vjerujete!?-čitajte dalje!!! (-ako mi vjerujete, sam sam sebe zaintrigirao!!!)

BloodyKid

Ono što Vam se na tržištu nudi pod imenom 'Moj Prvi Svizac', zapravo je bolestan instrument bolesnoga uma, poznat još u staroj Grčkoj pod imenom 'Trojanski Svizac'
(koji je u srednjem vijeku preimenovan u Trojanskoga konja, pod utjecajem katoličke propagande, i to zaslugom pape Bonifacija Marmotusa,čije svizačko podrijetlo još nije dokazano)
Naime, Homer u svojoj Ilijadi opisuje neviđenu ratnu spravu – svisca načinjenog od drva, zastrašujućeg izgleda, visokog, kako kaže stih

'100 metara, ako ne i više,
Ko ga vidi loše mu se piše'

Troy

Homerova bojazan i morbidna fasciniranost ovim oružjem titanskih razmjera jasno se očituju u ovom zasljepljujuće bolnom prikazu sprave koja je pokorila drevnu Troju.
( što se nabolje vidi u prikazu razorene Troje u plamenu, kada svizac stoji sa strane i đubradski se smije, dok ovi tamo čereče, siluju i pljačkaju).
Nadalje, svisci se pojavljuju i u kasnijim razdobljima ljudske povijesti. – Poznata je i višestruko potvrđena činjenica da su se Huni parili sa sviscima, te su na taj način proizvodili rasu nadmoćnih ljudi-svizaca, kojima duguju rapidnu ekspanziju u 13.st, a koji su se prema legendi na danjem svijetlu pretvarali u slatke plišane igračke!!!

Roma

Također, manuskripti iz istočne Antiohije, nepoznatoga autora iz vremena križarskih ratova, govore o neobičnom događaju koji je jednako 'zbunio i hrabre Kristove sinove i prljave nevjernike'. Naš anonimni autor govori o 'golemom dlakavom demonu' koji se stvorio 'kao da ga pakao ispljunuo', sjeo na Kristov grob i bezbrižno stao grickati poveći lješnjak. Izvor tvrdi da je svizac (u srednjem vijeku svizac i demon bili su istoznačnice) iščezao tek kada je pobožni svećenik iz pratnje Fridrika Barbarosse izvršio egzorcizam nad 'bijesnom nemani'. Dva dana nakon toga Barbarossa je pronašao relikviju nalik na svisčevu glavu, ali ju je, budala, ignorirao. Tri sekunde nakon toga slomio je nogu, dva rebra i ključnu kost, iskrvario po kratkom postupku, te u punoj ratnoj spremi pao u potok, da bi potom na njega pao njegov konj i krdo deva.
Nakon ovoga neobičnog događaja izvori u kojima se spominju svisci su rijetki, no zbunjuje podatak španjolskih konkvistadora koji su navodno, duboko u prašumama istočne Bolivije, naišli na razvijenu neolitsku civilizaciju - grad načinjen od suhog zlata i oraha. Ljubazni domoroci darovali su im simpatične male prikaze svojih prekomjerno dlakavih bogova, nakon čega su ih Španjolci pobili i zarazili gripom. Ipak, nitko od konkvistadora nije preživio da bi ispričao svoju priču (pa je time još čudnije kako ja znam ovaj podatak), a njihove lubanje još i danas služe kao pisoari dlakavim božanstvima s repovima...

Pyramids

U 19.st. nalazišta materijalnih ostataka svizačkog utjecaja na ljudsku rasu upravo su zapanjujući. Poznata je famozna 'sviščeva kletva' koja je zadesila one koji su pišali po sarkofazima svizačkih faraona. Pronađen je i tzv. 'Kamen iz Marmotte' pomoću kojeg je dešifrirano svizačko pismo (iznimno prostačko pismo).

StephansDom

Alps

Fascinacija sviscima traje do danas, a u ovom bizarnom idolopoklonstvu prednjači 'slijepo crijevo' Njemačke - Austrija, gdje svaki turist za male pare može kupiti svog vlastitog svisca. Ova srednjoeuropska državica ponosi se svojom bogatom ponudom subverzivnog svizačkog materijala, kojeg lukavo pokušava izvoziti putem reklama za Milku. ('I onda je svizac zamotao ...')-koju, usputno rečeno, najviše jedu djeca.

Hollywood

No, da ne duljimo - došli smo do ključnog momenta ovoga didaktičnog štiva.
Naivni um djeteta brzo će se vezati uz, na prvi pogled, bezopasnu plišanu igračku-svisca.
Igrat će se s njim, pokazat ga prijateljima; ali dijete k'o dijete – za tjedan-dva će mu dosaditi i svizac će završiti na dnu košare za veš.
A svizac k'o svizac-njemu će dijete dosaditi za pet sekundi, odgrist će mu glavu i zakopat je u pješčanik da je nađu druga djeca. A onda će otići u drugu kuću, do drugog djeteta...

Skriven
domaći svizac
(marmota marmota domnesticus extremus vulgaris)


ZATO-Ako želite svoje dijete poštedjeti iznimno neugodnog odgrizanja glave i razbacivnja organa po pješčaniku, savjetujemo Vam da mu sljedeći Božić kupite neku igračku s kojom se može bezbrižnije i sigurnije igrati - recimo rambo-nož ili ručnu granatu.



Cpt. Black Adder
nindža-gusar, navodni silovatelj i ljubavnik (doslovni ljubavnik, ne navodni)

Post je objavljen 23.06.2005. u 19:07 sati.